Erzurum Haber Girişi : 14 Temmuz 2019 20:40

O perde arkasındaki kahramandı

O perde arkasındaki kahramandı
Hain darbe girişiminin pqerde arkasındaki kahramanlarından biri de dönemin 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Şeref Öngay'dı. Şeref Paşa FET֒nün üniformalı teröristlerine o gece bakın neler yaptı.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Türk Silahlı Kuvvetlerinden bir gurubun 15 Temmuz 2016 gecesi kalkıştığı darbe girişimi sırasında en stratejik şehirlerden biri Erzurum’du. FET֒nün üniformalı teröristleri Erzurum üzerinden tüm komşu illeri kıskaca alma niyetindeydi. Ancak planlarını bozan isim dönemin 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Şeref Öngay oldu.



“KİMSE DIŞARI ÇIKMAYACAK”

Kendisine bağlı tüm birlikleri harekete geçiren Şeref Paşa, “Emrim olmadan kimse kışladan dışarı adımını atmayacak” emrini verdi. Erzurum’dan sonra kendisine bağlı bölge illerindeki birliklere giden ve buraları da kontrol altına alan Şeref Paşa, o gece adeta çelik bir zırha bürünerek darbecilere geçit vermedi. 



BİZLER ŞÜHEDAYA İNANMIŞ ASKERLERİZ

FET֒cü hainler, Şeref Paşa ve askerlerinin bu dik duruşu karşısında Doğu’da büyük darbe alırken, Korgeneral Öngay, “Bizler şühedaya inanan ve şehadet şerbetini içmek için şanlı acdadımıza layık olmaya çalışan askerleriz. Aziz milletimiz ve Başkomutanımızın emrinde olan bizler, üzerinde onur ve gururla taşıdığı üniformasıyla kutsal vatan toprağı için canını seve seve feda etmekten asla çekinmez” demişti.






Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.