İlçeler Haber Girişi : 24 Mayıs 2013 12:19

Öğrenciler güvenli internet konusunda bilgilendirildi

Öğrenciler güvenli internet konusunda bilgilendirildi
Oltu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Koruma Kurulu Başkanlığının organize etmiş olduğu lise öğrencilerine yönelik "güvenli internet ve sosyal paylaşım sitelerinin riskleri ile çocuk suçlarını önleme stratejileri" konulu bir program gerçekleştirildi.
Erzurumajans-Oltu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Koruma Kurulu Başkanlığının organize etmiş olduğu lise öğrencilerine yönelik "güvenli internet ve sosyal paylaşım sitelerinin riskleri ile çocuk suçlarını önleme stratejileri" konulu bir program gerçekleştirildi.

Belediye Kültür Merkezinde sabah ve öğlenden sonra olmak üzere iki bölüm halinde gerçekleştirilen programda gençlerin suç ve suçlu davranışa itmesi muhtemel internet ve sosyal paylaşım alanlarında bilgilendirilmelerinin amaçlandığı aktarıldı.
Sunum öncesi söz alan Adalet Bakanlığı Oltu Denetimli Serbestlik Müdürü Bülent Demirel, alternatif bir ceza infaz sistemi olan Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Koruma Kurulu Başkanlıklarının görev ve sorumlulukları hakkında da bilgiler verdi.
Programın aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesi olduğunun altını çizen Demirel, amaçlarının öğrenciler arasında güvenli internet kullanımı ve riskleri konusunda da bir farkındalık oluşturmak olduğunu belirtti.

Bu arada Belediye Kültür Merkezindeki programa; Oltu Cumhuriyet Savcısı Ali Fuat Saruhan, İlçe Emniyet Müdürü Cenk Bozkurt, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığı Erzurum Bölge Müdürlüğü görevlisi iletişim uzmanı Sevilay Yıldız, Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü Komiser yardımcısı Nilüfer Candan, lise müdürleri ve öğrenciler katıldı. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.