Spor Haber Girişi : 07 Temmuz 2012 13:00

Öğrencilerin buz pateni merakı

Öğrencilerin buz pateni merakı
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Seyyah Ulu Çınarın İzinde projesi kapsamında Erzurum’a öğrenciler gelmeye devam ediyor.
Erzurum Ajans-Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Seyyah Ulu Çınarın İzinde projesi kapsamında Erzurum’a öğrenciler gelmeye devam ediyor.
Öğrenciler gündüz şehir gezisi yaptıktan sonra akşamları 3 bin kişilik Buz Arena salonunda buz pateni eğitimi alıyor. Öğrenciler Erzurum’da olmaktan çok mutlu olduklarını ve ilk kez buz pateni heyecanı yaşadıklarını söyledi.
Her 4 günde bir Erzurum’a Trabzon, Rize, Ordu, Artvin, Van, Şırnak, Şanlıurfa, Hakkâri, Adıyaman ve Gaziantep’ten toplam 450 öğrenci geliyor. Proje kapsamında Erzurum’dan da her 4 günde bir 150 öğrenci Şanlıurfa, Malatya, Sivas ve Mardin’e gidiyor. Toplam da proje kapsamında Erzurum’a 5 bin öğrenci gelecek, Erzurum’dan da çevre illere 2 bin öğrenci gidecek.
GSHM İl Müdürü Fatih Cintımar proje ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Gençlerin sosyalleşmesinde, kaynaşmasında birbirleriyle tanışmalarını sağlayan müthiş bir proje. Öğrencileri kız ve erkek olarak ayrı gruplar halinde getiriyoruz, çünkü belli bir yaşın üstünde oldukları için mutlaka kalabalık olunca birlikte olma sıkıntısı yaşanabiliyor. Ama ayrı ayrı olunca çok daha rahat organize edilebiliyor. Ayrıca gelen çocuklarımıza kültürel tarihi yerlerimizi gezdirdikten sonra akşamları da buz pateni salonlarında buz eğitimi veriyoruz” dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.