İlçeler Haber Girişi : 17 Aralık 2011 17:40

Oğul`dan babaya hayat

Oğul`dan babaya hayat
Erzurum’un Karayazı ilçesinde yaşayan Sait Üşent isimli vatandaş oğlunun bağışladığı böbrekler ile yeniden hayata tutunacak.
Erzurum Ajans-Erzurum’un Karayazı ilçesinde yaşayan Sait Üşent isimli vatandaş oğlunun bağışladığı böbrekler ile yeniden hayata tutunacak. 5 yıl önce geçirdiği rahatsızlık sonucu gittiği hastanede böbrek yetmezliği olduğunu öğrenen Baba Sait Üşent, “Oğlum beni ikince kez hayata bağladı. Eşi bulunmaz bir oğlum var” dedi.

Böbrek yetmezliği hastalığını öğrendiği 5 yıl içinde hayatını hastanelerde geçirdiğini ifade eden Sait Üşent, oğlu Erdinç ile böbrek dokularının uyuşması sonucu bu çileden kurtulacağını ifade etti. Hastalığını öğrendikten sonra talihsizliklerin peşini bırakmadığını ifade eden Baba Üşent, geçirdiği kalp rahatsızlığı sonrasında iki kez ameliyat olduğunu ve bu ameliyatlar sonrasında yatağa bağlı kaldığını dile getirdi. Bundan sonrası için kendinin tek tesellisinin oğlunun bağışladığı böbrek olduğunu ifade eden Baba Üşent, “Bir kez daha kalp ameliyatının ardından 3 ay sonrada oğlumun bağışladığı organla yeniden hayata dönmenin mutluluğunu yaşayacağım. Bu bana büyük bir ödül. Bugüne kadar hep oğulların aileye bakmadığı haberlerini alır bizde mutsuz olurduk ama başımıza gelen bu olayın andından gördüm ki oğlum vefalı ve hayırlı bir evlatmış. Bana hayatımı yeniden bağışlayacak” diye konuştu.
Baba Üşent, kendi babasının “Bir baba 40 oğluna bakarda 40 oğul bir babaya bakmaz” dediğini söyleyerek bu düşüncesinin oğlu Erdinç Üşent’in davranışı ile yok olduğunu ifade etti.

O
ğul Erdinç Üşent ise yaptığı organ bağışın babası için önemli olduğunu ifade ederek “Babamın böbrek ihtiyacı olduğunu duyar duymaz test yaptırdık ve organımın uyduğunu öğrendim. Bende hiç düşünmeden organımı bağışlamak istediğimi söyledim. Şimdi bağış için gün sayıyoruz. Babam sağlığına bizde babamıza kavuşmak için sabırsızlanıyoruz” diye konuştu 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.