Eğitim Haber Girişi : 28 Kasım 2012 11:30

Okullar hayat olsun projesi başlıyor

Okullar hayat olsun projesi başlıyor
Yakutiye Belediyesi ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında varılan protokolle geçtiğimiz günlerde başlatılan “Okullar Hayat Olsun” projesi kapsamında ilk uygulama için çalışma başlatıldı.
Erzurumajans-Yakutiye Belediyesi ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında varılan protokolle geçtiğimiz günlerde başlatılan “Okullar Hayat Olsun” projesi kapsamında ilk uygulama için çalışma başlatıldı. Aşağı Sanayi Mahallesinde bulunan Yakutiye Meslek Eğitim Merkezinin çevresinde bahçe düzenlemesi, oyun grubu, futbol sahası için çalışma başlatan Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, okulların çevre halkına açılması için uygulamaların ard arda geleceğini söyledi.

Ali Korkut, “Okullar Hayat Olsun” protokolü çerçevesinde Aşağı Sanayi Mahallesinde bulunan Yakutiye Meslek Eğitim Merkezi bahçesinde çevre düzenlemesi yapımına başlandığını belirtti. Çalışmaları yerinde inceleyen Ali Korkut, “Meslek Eğitim Merkezimizin bahçesinde çevre düzenlemesi yapıyoruz. Buraya bir futbol sahası, oyun grubu koyacağız. Futbol sahası 10 gün içerisinde tamamlanacak. Önümüzdeki bahara çevre düzenlemesiyle birlikte birde oyun grubu kuracağız. Okullarımızın çevre halkıyla hayat bulması için çaba harcıyoruz. Yine önümüzdeki yıl bölgemizdeki diğer okullarda da benzer projeleri uygulamaya koyacağız” dedi.

Yakutiye Meslek Eğitim Merkezi Okul Müdürü Selahattin Tangüzel’i de ziyaret eden Ali Korkut, protokol çerçevesinde Milli Eğitim Müdürlüğü ve Okul yöneticileriyle işbirliği içerisinde çevre halkına okul binalarını açma programı yürüteceklerini belirterek “Okul alanlarını dersler dışında çevre halkı için açma uygulaması Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bir öngörüsüdür. Bu kamu binalarının sahiplerinin de hizmetine açılması projesidir. Birçok etkinlik için uygun alanlar çoğu mahallede okul binaları. Bunları en iyi şekilde değerlendireceğiz” şeklinde konuştu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.