Bölge Haber Girişi : 04 Kasım 2013 14:26

Okulları molotofla ateşe veren 5 öğrenciye 81 yıl hapis

Okulları molotofla ateşe veren 5 öğrenciye 81 yıl hapis
Ağrı'da okullara molotof atarak ateşe veren 5 öğrenciye, yargılandıkları Erzurum Ağır Ceza Mahkemesi'nde 81 yıl hapis cezası verildi.
Erzurumajans-Cem Bakırcı'nın haberi-Ağrı'da KCK'nın sözde "Öz Savunma Birliği" yapılanmasına bağlı olduğu ve okul yakma eylemine katıldığı iddiasıyla Erzurum 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan 5 üniversite öğrencisi "terör örgütü üyesi olmak" ve "okul yakmak" suçlarından toplam 81 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

-TEKNİK TAKİBE TAKILDILAR-

Emniyet İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından teknik takibe alınan S.E., M.Ö. ve K.K., tanınmamak için taktıkları kar maskeleri ile gece yarısından sonra Ağrı Yavuz Selim İlköğretim Okulu'na molotoflu saldırıda bulunurken yakalandı.

İddianamede sanıkların aynı zamanda, Ağrı Merkez İmam Hatip Lisesi'ne de molotoflu saldırı hazırlığında oldukları ve yakalandıklarında üzerlerinde eldiven, kibrit, benzin ve hazırlanmış molotof şişeleri bulunduğu belirtildi. S.E., M.Ö. ve K.K., S.O., H.Ç. ile E.E. ilk sorgunun ardından tutuklandı.
Tutuklu sanıklardan E.E.ile F.K. çıkarıldıkları ilk duruşmada tahliye edildi.

Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "Silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "kamu malına yakarak zarar vermeye teşebbüs" suçlamalarıyla 7.5 yıldan 27 yıla kadar hapis cezası istemi ile yargılanan üniversite öğrencileri bugün 8'inci kez hakim karşısına çıktı. Tercüman aracılığı ile Kürtçe savunma yapan M.Ö., 5 yıldan bu yana psikolojik tedavi gördüğünü bildirdi. Okul yakma eylemine 3 kişi gittiklerini anlatan M.Ö. kendisiyle birlikte yanında iki kişinin olduğunu belirterek şöyle konuştu:

-"OKUL YAKMANIN DOĞRU OLMADIĞINA KARAR VERDİK"-

"Polis kayıtlarında 'Kemal' diye geçmiş olan kişi bizimle değildi. Yol üstünde baraka gibi bir yerden aldığımız pet şişelerinin içinde benzin vardı. 1 saat 10 dakika okulun bahçesinde bekledik. O arada kendi aramızda sohbet ettik, okul yakmanın doğru olmadığını kararlaştırdık. Kardeşimin de o okulda okuduğunu düşünerek eylemden vazgeçtik. Yapabilirdik ancak, döndük. Dönerken polis bizi gördü ve kaçmaya başladık. Yakalandık fakat polise direnmedik. Benim son 15 gün ilacım bittiğini için psikolojik bunalımdaydım. Öğrenciyiz ve okumak istiyoruz."

-5 ÖĞRENCİYE 81 YIL HAPİS CEZASI-

Mahkeme heyeti tutuklu sanıklardan; M.Ö.'yü, K.K.'yi, S.E'yi "silahlı terör örgütü üyesi" ve "kamu malına zarar vermek" suçlarından 18'er yıl, H.Ç.'yi 15 yıl, S.O.'yu ise 12 yıl hapis cezası olmak üzere toplam 81 yıl hapis cezasına çarptırdı.  Mahkeme olayda adı geçen F.K ile E.E'nin ise üzerlerine atılı suç delillerinin yetersiz oluşu gerekçesiyle ayrı ayrı beraatlarına karar verdi. (ANKA)
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • kemal okcu 01 Ocak 1970 02:00

    en büyük adalet,,,bu haberin her yerde görülmesinde fayda var...eyy gençler kulaklarınıza küpe ......

  • nurcan ucan 01 Ocak 1970 02:00

    bence hak ettikleri cezayı fazlasıyla almışlar...siz okul yakmaya devam edin