Spor Haber Girişi : 25 Mart 2013 23:55

Olimpiyat sloganı açıklandı

Olimpiyat sloganı açıklandı
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nı düzenlemeye aday olan İstanbul'un adaylık sloganını açıkladı.
Erzurumajans-Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Değerlendirme Komisyonu'nun incelemeleri kapsamında Conrad Otel'de düzenlenen toplantıda, sunum yapan Bakan Kılıç, İstanbul 2020'nin sloganını 'Birlikte Köprüler Kuralım' olarak ilan etti.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İstanbul 2020'nin köprüler kurmayı amaçladığını belirterek, "İstanbul doğu ile batı, Avrupa ile Asya, medeniyetler, kültürler, inançlar arasında köprüdür. Bilinen 10 bin yıllık tarihiyle İstanbul bütün farklılıklar arasındaki en önemli medeniyet köprüsüdür. İstanbul geçmiş ve gelecek arasındaki en kuvvetli köprüdür. İstanbul 2020'nin 'Birlikte Köprüler Kuralım' sloganıyla birlikte sadece Türk halkına ve Türkiye'ye değil, olimpik değerlere önem veren bütün insanlığa hayırlı olmasını diliyorum. İstanbul 2020'nin olimpik değerlerin temsil ettiği dostluk, barış, kardeşlik, sevgi, uzlaşı ve hoşgörü iklimine önemli katkılar sağlamasını Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan adına bir kez daha temenni ediyorum" dedi.

İstanbul'un başka hiçbir yerde bulunamayacak bir Olimpiyat zenginliğini insanlığın hizmetine sunacağını dile getiren Suat Kılıç, "İstanbul, arkasındaki güçlü kamuoyu, sivil toplum kuruluşu, finans sektörü ve sponsorluklar, kamu kurumları ve hükümet desteğiyle vaat ettiği her şeyi en kısa süre içerisinde yerine getirebilecek en görkemli şehirdir" şeklinde konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.