Bölge Haber Girişi : 29 Nisan 2011 13:30

Oltu polisinden bağımlılık konferansı!..

Oltu polisinden bağımlılık konferansı!..
Oltu İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Oltu ilçesinde bulunan lise ve dengi okullarda Madde Bağımlılığı İle Etkin Mücadele konulu konferans verildi.

Erzurum Ajans-Oltu İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Oltu ilçesinde bulunan lise ve dengi okullarda ‘Madde Bağımlılığı İle Etkin Mücadele’ konulu konferans verildi. Oltu ilköğretim okulu salonunda yapılan konferansa konuşmacı olarak Emniyet amiri Tümer Yılmaz katıldı.

3 farklı konferansa okul idareci ve öğretmenlerinin refakatinde yaklaşık 600 lise ve dengi okulların son sınıf öğrencilerinin dinleyici olarak katıldıkları konferanslar Oltu İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlisi Emniyet Amiri Tümer Yılmaz tarafından Madde Bağımlılığı, Bağımlılık Yapan Maddeler, Bağımlık Süreci, Bağımlı Olanların Kaybettikleri, Bağımlı Olmayanların Kazandıkları, Bağımlılık Yapan Maddelere Temas Yaşı, Sigara Ve Alkolün Zararları, Alkolün Trafik Kazalarına Olumsuz Etkileri, Tedavi Merkezleri konularda bilgiler verildi.

Yılmaz bağımlılığın bir süreç olduğunu hatırlatarak, bu sürecin uzayan giden bir yola benzediğini ve başta sigara olmak üzere bağımlılık yapan maddelerden kurtulmak için bu yolda fazla mesafe gidilmeden dönülmesi gerektiğini vurguladı. Yılmaz konferansın sonunda öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.

Konferansa katkıda bulunan öğrencilere Emniyet Amiri Tümer Yılmaz tarafından hazırlanan Madde Bağımlılığı Alkol ve Trafik Kazaları isimli kitapçıklar hediye edilirken konferans sonrasında dinleyicilere Oltu İlçe Emniyet Müdürlüğü ‘nün katkılarıyla hazırlanan Alkol ve Sürücülük Bir arada Olmaz başlıklı el broşürleri dağıtıldı.

Konferansı öğrencilerle birlikte izleyen İlçe Emniyet Müdürü Ali Osman Küçükalkan, konferans sonrasında öğrencilerden başta sigara olmak üzere bağımlılık yapan maddelerden uzak durmalarını, çevrelerine iyi örnek olmalarını istedi. Emniyet Müdürünün tavsiyeleri öğrenciler tarafından ilgiyle dinlendi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.