Bölge Haber Girişi : 23 Şubat 2010 00:53

Oltu taşı tasarım birinciliği getirdi!..

Oltu taşı tasarım birinciliği getirdi!..
Oltu Kız Teknik ve Meslek Lisesi Giyim Üretim Teknolojileri ve El Sanatları teknolojisi alanı öğrencileri Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenlemiş olduğu Proje Tasarımlı Beceri Yarışmasında il birincisi oldu.

Erzurum Ajans-Oltu Kız Teknik ve Meslek Lisesi Giyim Üretim Teknolojileri ve El Sanatları teknolojisi alanı öğrencileri Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenlemiş olduğu Proje Tasarımlı Beceri Yarışmasında il birincisi oldu.
Oltu’da çıkarılan ve dünyaca tanınan Oltu Taşı ilk defa giysi tasarımında kullanıldı. Özgün bir tasarım ortaya çıkaran öğrenciler, Erzurum’da yapılan yarışmada Oltu’yu başarıyla temsil etti.
Moda tasarımı alanında il birincisi olan Oltu Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri 1-5 Mart 2010 tarihleri arasında bölgeler arası yapılacak yarışmada Erzurum’u temsil edecek. Proje Danışmanlığını üstlenen okul öğretmenlerinden Duygu Kaya Yazgan ile Aytül Ata, öğrencilerle birlikte hazırlamış oldukları Oltu Taşı’ndan yapılma elbise hakkında bilgi verdi.
400 TL’ye mal edilen elbisenin hazırlanışının 6 hafta gibi bir sürede tamamlandığını belirten D.Kaya Yazgan, elbisenin üzerinde 548 adet Oltu Taşı kullanıldığını söyledi.
Oltu Taşı’nın büyüsünü kumaşın dokunuşu ile birleştirerek bir giysi tasarımı yapmak istediklerini ifade eden Yazgan, “Gelişen teknoloji ile yorulan ve stres altında kalan insan vücudunu Oltu Taşı’nın olumlu etkileriyle rahatlatmak amacıyla bir giysi tasarımını gerçekleştirdik. Oltu Taşı ile yaptığımız bu çalışma sayesinde bölge halkına Oltu Taşı’nın değişik özelliklerinin var olduğunu ve değişik sektörlerde de kullanılabileceğini ortaya çıkardık.” diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.