İlçeler Haber Girişi : 24 Mayıs 2013 12:26

Oltu'da arıcılara kovan altlığı dağıtıldı

Oltu'da arıcılara kovan altlığı dağıtıldı
Oltu Bal Üreticileri Birliği üyelerine polen tuzaklı kovan altlığı dağıtımına başladı.
Erzurumajans-Oltu Bal Üreticileri Birliği üyelerine polen tuzaklı kovan altlığı dağıtımına başladı.

Oltu Bal Üreticileri Birliği Başkanı M.Celal Uğurel, birlik üyelerinin faydalanması için 2012 yılında projesi yapılan ve yüzde 50'si Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve İl Özel İdare bütçesinden karşılanan 80 bin TL tutarındaki polen tuzaklı kovan altlıklarının dağıtımına başlandığını söyledi.

Üye başına yüzde 50'si devlet destekli 18 adet polen tuzaklı kovan altlığı dağıtımına başlandığını belirten Uğurel, "Yüzde 50'si de üretici katkısını ödeyen tüm üyelerimizin bu projeden faydalanmasını istiyoruz. Üyelerimiz biran önce gelip bu kovan altlıklarını alabilirler." dedi.

Tarım Danışmanı Şerafettin Akçay ise bu projenin uygulanmasıyla üreticilerin bal üretiminin yanı sıra alternatif olarak polen üretimi de yapabileceklerini aktardı.
Akçay, "Kışa girişte içeriye alınan güçlü arıların, kışın havasızlıktan söndüğüne birçok arıcımızda şahit oluyoruz. Bu kovan altlıkları kullanıldığında havasızlıktan kış ölümleri sona erecektir. Polen tuzaklı kovanlar, yüzde 80 warroa mücadelesinde etkili olacak ve bundan böyle warroa mücadelesinde kimyasal ilaç kullanılmayacaktır." şeklinde konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.