Bölge Haber Girişi : 25 Mart 2011 16:19

Oltu'da kurtuluş coşkusu!..

Oltu'da kurtuluş coşkusu!..
Erzurum'un Oltu ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 93'ncü yıl dönümü düzenlenen törenlerle kutlandı.

Erzurum Ajans-Erzurum'un Oltu ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 93'ncü yıl dönümü düzenlenen törenlerle kutlandı.

Sabah İlçe meydanındaki Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başlayan kutlamalara daha sonra Kale dibinde devam edildi. Törenler Oltu Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerince hazırlanan temsili kurtuluş ile başladı. Düşman işgali altındaki yöre insanının yaşadığı göç canlandırıldı. Her yıl geleneksel olarak Ermeni askerlerinin saldırılarının yer aldığı temsili kurtuluş bu yıl çok daha farklı yapıldı. Silahlı çatışmaların yaşanmadığı, camilerin yakılmadığı ve insanların katledilmediği törende Milis

kuvvetlerinin ilçeye girişiyle birlikte ermeni askerler tören alanından kaçtılar. Törende daha sonra askeri birliğin koşar adımlarla tören alanına girmesi vatandaşları coşturdu. Milis Kuvvetleri Komutanı Batuhan Keskin askeri birlik komutanına Türk bayrağını öperek teslim etti.

9. Kolordu Komutanlığı Askeri bandosu eşliğinde İstiklal Marşı okundu. Ardından temsili olarak halkın davul zurna ile yurda geri dönüşü canlandırıldı. İlçe Kaymakanı Fatih Çobanoğlu, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Kenan Taşdemir, Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek halkın bayramını kutladılar.

Oltu Atatürk İlköğretim Okulu Mehter Takımının gösterisinin ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu, Yatılı İlköğretim Bölge Okulu öğrencileri tarafından halk oyunları gösterisi yapıldı.

Etkinliklere Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Emniyet Müdürü Halit Yıldız, İl Özel idaresi Genel Sekreteri Selami Altınok, Oltu Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, Oltu Cumhuriyet Başsavcısı Ercan Karakuş, çevre ilçe ve beldelerden gelen kaymakam ve belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törenlere Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Erzurum ve bölge milletvekilleri de telgraf gönderdi.

Kurtuluş şenlikleri askeri bando eşliğinde yapılan geçit töreni ile sona erdi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.