İlçeler Haber Girişi : 29 Mayıs 2013 11:55

Oltu'da mezuniyet coşkusu

Oltu'da mezuniyet coşkusu
Atatürk Üniversitesi Oltu Yer Bilimleri Fakültesi 2012-2013 1. Dönem, Meslek Yüksek Okulu ise 17. Dönem mezunlarını verdi.
Erzurmajans-Atatürk Üniversitesi Oltu Yer Bilimleri Fakültesi 2012-2013 1. Dönem, Meslek Yüksek Okulu ise 17. Dönem mezunlarını verdi.

2012-2013 Öğrenim yılında 13 öğrencisiyle mezuniyet sevinci yaşanan Yer Bilimleri Fakültesi'nde dönem birincisi Mustafa Işıklı ile MYO dönem birincisi Sadegül Kaçmaz da birer konuşma yaptılar.

Oltu Meslek Yüksek Okulu bahçesinde gerçekleştirilen 2012-2013 Mezuniyet Töreni'ne İlçe Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, AÜ Rektör vekili Prof.Dr. Fahrettin Korkmaz'ın yanı sıra kamu kurum ve kuruluş temsilcileriyle mesleki ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenci ve öğrenci velileri katıldı.

Üniversiteler arası halk oyunları şampiyonasında birinci olan AÜ Sağlık Kültür Spor Dairesi Başkanlığı Erzurum Bar Ekibi'nin gösterilerinin de yer aldığı mezuniyet töreninde konuşan Oltu Yer Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mustafa Sağlam, 2009 yılında kurulan fakültede jeoloji, maden, jeofizik, harita, petrol ve doğalgaz mühendisliği bölümlerinin bulunduğunu belirtti.

"Şuan da fakültemizde 110 öğrenci ile eğitim ve öğretim devam etmektedir." Diyen Prof.Dr. Sağlam, 4 yıl önce ek kontenjandan gelerek jeoloji mühendisliğinden mezun olan öğrencilerine bundan sonraki yaşamlarında başarılar dilerken katılımcılara da kendilerini yalnız bırakmadıkları için teşekkür etti.

Bu arada kürsüye gelen Oltu MYO Müdürü Prof.Dr. Sırrı Şahin ise 2012-2013 eğitim öğretim yılında 17. Dönem mezunu 200 öğrencilerini daha mezun etmenin gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Okulun akademik faaliyetleri hakkında bilgiler veren Prof.Dr. Şahin, "Bugün aslında bir bitiş değil, yeni ümitler ve yeni fırsatların başlangıcıdır." dedi.
İlçe Kaymakamı Fatih Çobanoğlu ve AÜ Rektör vekili Prof.Dr. Fahrettin Korkmaz'ında yaptıkları konuşmalarla renk kattığı mezuniyet töreninde dönem birincileri yaş kütüğüne plaket çakarken protokol tarafından dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Tören sonunda öğrenciler hep birlikte keplerini havaya atarak mezuniyet coşkusu yaşarken müzik eşliğinde halaylar çekip doyasıya eğlendiler. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.