Bölge Haber Girişi : 06 Ağustos 2010 01:56

Oltu'da orman yangını!..

Oltu'da orman yangını!..
Erzurum'un Oltu ilçesine bağlı Arıtaş köyü Ormanlık alanında çıkan yangında 2 hektar ormanlık alan kül oldu.

Erzurum Ajans-Erzurum'un Oltu ilçesine bağlı Arıtaş köyü Ormanlık alanında çıkan yangında 2 hektar ormanlık alan kül oldu.

Bugün sabah saatlerinde Arıtaş köyü orman alanındaki uçurum mevkiinde bilinmeyen bir nedenden dolayı orman yangını çıktı. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayılan yangına ilk müdahaleyi köylüler kendi imkanları ile yapmaya çalıştı. Oltu Orman İşletme Müdürlüğü'ne konuyla ilgili bilgi verilmesinin ardından bölgeye sevk edilen çok sayıda orman elamanı yangına müdahale ettiler. Köy camisinden yapılan anons ile toplanan köylüler ormanlık alana giderek yangını söndürmek için yoğun çaba

harcadılar. Yüksek ve kayalık alanda çıkan yangın, söndürme ekiplerine zor anlar yaşattı. Yangın yaklaşık 5 saat süren çalışma sonunda tamamen kontrol altına alınabildi. Yangının söndürülmesinin ardından eşeklerle su taşıyan köylüler yanan ağaç gövdelerinde soğutma çalışması yaptılar. Orman İşletme ekipleri yangın mahallinde nöbet tutarak yangının yeniden çıkması halinde müdahaleye hazır durumda bekliyorlar.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.