İlçeler Haber Girişi : 24 Nisan 2012 12:30

Oltu'da tohum ekimi hız kazandı

Oltu'da tohum ekimi hız kazandı
Oltu Orman İşletme Müdürlüğü Hisar Orman İşletme Şefliği Yaylaçayır Köyü sınırlarında bulunan 2010 yılında tohumlama kesimi yapılan ve doğal olarak gençleştirmeye alınan sahada 1 milyon 460 bin adet tohumu toprakla buluşturacak.
Erzurum Ajans-Oltu Orman İşletme Müdürlüğü Hisar Orman İşletme Şefliği Yaylaçayır Köyü sınırlarında bulunan 2010 yılında tohumlama kesimi yapılan ve doğal olarak gençleştirmeye alınan sahada 1 milyon 460 bin adet tohumu toprakla buluşturacak.
Oltu Orman İşletme Müdürlüğü Hisar Şefi Serkan Karali, doğal yoldan gençliğin gelmediği alanlara yine aynı yerden toplanan kozalaklardan çıkarılan ve ilaçlanan tohumların çimlenme başlamadan çizgi ekimi yöntemi ile ekildiğini belirtti.
32 hektarlık gençleştirme sahasında boşluk bulunan alanlara toplam 14 Kg tohum ekimi yapıldığını belirten Karali, “Bir kilogram sarıçam tohumunda 104.000 adet tohum olduğu düşünülürse, bu yıl bir milyon dört yüz altmış bin fidan toprakla buluşmuş olacak.” dedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.