Bölge Haber Girişi : 08 Şubat 2010 10:41

Oltu'da yaşlılar Kur'an okumayı öğreniyor!..

Oltu'da yaşlılar Kur'an okumayı öğreniyor!..
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın talimatı üzerine harekete geçen Oltu İlçe Müftülüğü yaşlılara yönelik camilerde Kuran-ı Kerim dersi vermeye başladı.

Erzurum Ajans-Diyanet İşleri Başkanlığı’nın talimatı üzerine harekete geçen Oltu İlçe Müftülüğü yaşlılara yönelik camilerde Kuran-ı Kerim dersi vermeye başladı.
Yapılan çalışma ile ilgili bilgi veren Oltu İlçe Müftüsü Lütfü İmamoğlu, ilçe merkezinde bulunan toplam 15 camii de her gün yatsı namazından sonra yaşlılara yönelik Kuran-ı Kerim dersi verildiğini söyledi.
İlçe Müftülüğü’nde görev yapan imamlar ve emekli vaizlerin gönüllü olarak görev aldıkları Kuran-ı Kerim Öğretimi derslerine camii cemaatlerinin büyük ilgi gösterdiğini ifade etti. Cemaatin gösterdiği bu yoğun ilginin kendilerini bir hayli memnun ettiğini belirten Müftü İmamoğlu, 50–60 yaşın üzerindeki cemaatin büyük bir aşk ve şevk ile Kuran-ı Kerim’i öğrenme ve okumaya çalıştıklarını, isteyen herkesin rahatlıkla bu derslere katılabileceğini kaydetti.
73 yaşında Kuran-ı Kerim öğrenmek üzere derslere katılan Kadir Akbulut, gözlerinin iyi görmediğini belirterek, “Yıllardır, Kuran-ı Kerim’i öğrenip okumak için büyük bir arzu ve istek duyuyordum. Ancak bir türlü fırsat bulamamıştım. Birkaç namaz suresinin haricinde başka da bir şey bilmiyordum. Müftülüğümüzün bizlere sunduğu bu fırsatı duyunca çok heyecanlandım. Yatsı namazından sonra verilecek Kuran-ı Kerim derslerine eğer devam edebilirsem Kuran-ı Kerim’i öğrenebilirim diye çok sevindim. Gözlerimde yaşadığım sorunu dert etmeden yaşadığım görme bozukluğuna rağmen temin ettiğim bir mercek sayesinde Kuran-ı Kerim derslerine katılmaya başladım. Başlarda biraz zorlansam da şimdi gayet iyi bir seviyeye geldim. Emek veren ve bizlere bu imkânı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.
Emekli Vaizlerden 77 yaşındaki Süleyman Yüce ise Kuran-ı Kerim’i okumak isteyen akranlarına yardımcı olmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek öğrenmenin yaşı olmadığını ifade etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.