İlçeler Haber Girişi : 23 Nisan 2012 14:30

Oltulu kadınlar fidan dikerek geçimlerini sağlıyor

Oltulu kadınlar fidan dikerek geçimlerini sağlıyor
Erzurum’un Oltu ilçesine bağlı Güryaprak ve Yaylaçayır köyü sakinleri, Orman İşletme Müdürlüğü Hisar Şefliği’nin fidan dikim ve bakım çalışmalarında yer alarak hem ormanı güzelleştiriyor hem de aile bütçelerine katkı sağlıyor.
Erzurum Ajans-Erzurum’un Oltu ilçesine bağlı Güryaprak ve Yaylaçayır köyü sakinleri, Orman İşletme Müdürlüğü Hisar Şefliği’nin fidan dikim ve bakım çalışmalarında yer alarak hem ormanı güzelleştiriyor hem de aile bütçelerine katkı sağlıyor. Günlüğü 35 liradan fidan dikimi ve bakımında çalışan genç kızlar, kazandıkları parayla çeyiz diziyor.
Genç erkekler ise yaz boyunca harçlıksız kalmıyor. Fidan dikiminde çalışan işçilerden ekipbaşı Saydam Kaya, baharda dikimi yapılan fidanların yaz aylarında da diplerinin temizlendiğini belirterek, ormanın köylüler için ciddi bir geçim kaynağı olduğunu söyledi.
Ücret karşılığında bahar ve yaz mevsiminde gelip ormanda çalışarak aile bütçesine katkı sağladığını dile getiren işçilerden Sibel Yıldırım ise, yaptığı işten bir hayli mutlu olduğunu belirtti. Köydeki bahçelerinde de benzer çalışmalar yaptıklarını dile getiren Yıldırım, doğa ve bitki bakımı konusunda yabancılık çekmediklerini, fidan dikerek hem ormana hem de aile bütçelerine katkı sağlamanın memnuniyetini yaşadıklarını kaydetti. Ormanda fidan dikimi ve bakımı çalışmalarına her yıl düzenli olarak katılan işçiler, işlerinin zor olmadığını aksine büyük keyif alarak çalıştıklarını aktardı.
Bu arada Oltu Orman İşletme Müdürlüğü Hisar Şefi Serkan Karali ise, Yaylaçayır Köyü sınırlarında bulunan ve 2011 yılı rehabilitasyon programı kapsamında toprak işlemesi yapılan sahalarda ve daha önce toprak işlemesi yapılmış alanlarda tamamlama dikimi yaptıklarını belirterek 65.000 adet fidan dikimi gerçekleştirdiklerini söyledi.
2012 yılı ilkbahar döneminde belirlenen sahalarda 200 bin adet fidan dikimi daha yapılacağını belirten Karali, Oltu Orman İşletme Şefliği olarak 2012 yılı ilkbaharında şuana kadar 600.000 adet fidan dikimi yaptıklarını bu sayıyı 1 milyon 500 bin adete çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.