Bölge Haber Girişi : 11 Kasım 2010 13:20

Oltu'ya mobese müjdesi!..

Oltu'ya mobese müjdesi!..
Oltu Öğretmen Evi'nde yapılan huzur toplantısında ilçeye Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu (MOBESE) sistemi kurulması yönünde karar alındı.

Erzurum Ajans-Oltu Öğretmen Evi’nde yapılan huzur toplantısında ilçeye Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu (MOBESE) sistemi kurulması yönünde karar alındı.

Oltu’ya Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu (MOBESE) sistemi kurulması yönünde karar alındı. Toplantıya Oltu Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, İlçe Emniyet Müdürü Aliosman Küçükalkan ve ilçe esnafı katıldı.

Toplantıdan yaklaşık maliyeti 200 bin TL olan sistemi yerel imkânlarla karşılama kararı çıktı. Kurulacak MOBESE’nin hem caydırıcılık hem de işlenen suçların aydınlatılması noktasında ciddi katkısının olacağı dile getirildi.

Toplantı öncesi söz alan Oltu İlçe Emniyet Müdürü Aliosman Küçükalkan, davetlerine icabet eden kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve ilçe esnafına teşekkür etti.

Küçükalkan, araç ve personel yönünden her ne kadar ihtiyaçları olmasa bile günün ortam ve şartlarına yönelik teknolojik gelişmelerden faydalanma esaslı sistemlerden biri olan MOBESE Sistemi’nin gerekliliğine vurgu yaptı.

Oltu’nun genel itibariyle oldukça aktif ve hareketli bir ilçe olduğunu belirten Müdür Küçükalkan, “Buna göre; suç ve suç işlenme oranı açısından oldukça iyi bir konumdayız. Suç işlenmesini önleme görevleri olarak gerek kurumsal gerekse bireysel açıdan neler yapılabileceğini kamu ve sivil vatandaşlar olarak ele alıp bir değerlendirme gereksinimi duyduk. İlçemiz son derece güvenli, huzurlu ve sakin bir ilçedir. Ama bu ortamın devamını temin etmeye yönelik günün gereksinimlerini de takip edip, uygulamadan geri kalamayız. Artık hizmet anlayışında öncelikler değişmiştir. Güvenlik hizmeti sunan bizlerin müşteri portföyü herkestir. İdari görevler kapsamında kurum olarak yükümlülük bizim ama bireysel yükümlülüklerde siz vatandaşlarımızındır.” şeklinde konuştu.

İlçe Kaymakamı Fatih Çobanoğlu ise güvenlikle ilgili Avrupa Birliği ile ortak yürütülen projeler olduğundan bahsetti. Kaymakam Çobanoğlu, Oltu’ya gelmeden önce Aziziye Kaymakamlığı yaptığı dönemde böylesi bir projeyi İstanbul ve Niğde illerinden sonra ilk kez Erzurum’da gerçekleştirdiklerini belirterek buna benzer projelerin vatandaş ve kurumların işini bir hayli kolaylaştırdığını ifade etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.