İlçeler Haber Girişi : 01 Ocak 1970 02:00

Olur ılıkaynak yatırımcı bekliyor

Olur ılıkaynak yatırımcı bekliyor
Bakanlar Kurulu tarafından geçtiğim Haziran ayında Turizm Merkezi ile Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi olarak ilan edilen Olur Ilıkaynak Termal, yatırımcı bekliyor.
Erzurum Ajans-Bakanlar Kurulu tarafından geçtiğim Haziran ayında Turizm Merkezi ile Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi olarak ilan edilen Olur Ilıkaynak Termal, yatırımcı bekliyor. Vatandaşlar, yıllardır değerlendirilemeyen kaplıcanın, gerektiği gibi değerlendirilmesini istiyor.

Bazı alanların Turizm Merkezi ile Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi olarak ilanı hakkındaki Bakanlar Kurulu Kararı’nın ardından krokilerle sınırları belirlenen 9 alan turizm merkezi olarak tespit edildi. Erzurum Olur Ilıkaynak Termal Turizm Merkezi’nin yanı sıra Trabzon - Giresun Sis Dağı Turizm Merkezi, Balıkesir Balya Şifa Termal Turizm Merkezi, Bingöl Ilıcalar Termal Turizm Merkezi, Bursa Dağyenice Termal turizm Merkezi, Sivas Kaklım Balıklı Kaynak Termal Turizm Merkezi, İzmir Alaçata Mersin Körfezi Turizm Merkezi, Samsun Vezirköprü Turizm Merkezi, Samsun Bafra-Kolay Turizm Merkezi’de Bakan Kurulu tarafından turizm alanı olarak belirlendi.

Pasinler ve Aziziye’deki kaplıcalardan sonra Erzurum’un üçüncü bir termal turizm merkezine sahip olmasından dolayı mutlu olduğunu belirten vatandaşlar, yıllardır gerektiği gibi değerlendirilemeyen kaplıcaların işlev kazandırılması için yatırımcı beklediklerini söyledi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.