Bölge Haber Girişi : 01 Kasım 2011 19:32

Organik süt üreticiliğine 170 bin TL

Organik süt üreticiliğine 170 bin TL
Erzurum’da gerçekleştirilen bir proje ile Türkiye de ilk kez organik hayvancılıkla beraber organik süt üreticiliği başladı. 170 bin TL destek sağlanan proje ile 160 dönüm hayvan pancarı verimi sağlandı.
Erzurum Ajans-Erzurum’da gerçekleştirilen bir proje ile Türkiye de ilk kez organik hayvancılıkla beraber organik süt üreticiliği başladı. 170 bin TL destek sağlanan proje ile 160 dönüm hayvan pancarı verimi sağlandı.

Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) ve Erzurum Organik Tahık Üreticileri Birliği’nin ortaklaşa düzenlediği proje ile köylerde ki çiftçilere destek sağlanarak yetiştirilen hayvan pancarları ile hayvanların organik bir şekilde beslenmesi hedefleniyor.
Erzurum Organik Tahıl Üreticileri Birliği Başkanı Nazmi Ilıcalı Erzurum’da ilk defa düzenlenen bu proje ile Türkiye’de de bir ilke adım atıldığını söyledi. Organik hayvancılığın üretilen organik hayvan pancarları ile sağlanacağını dile getiren Nazmi Ilıcalı KUDAKA’nın projeye sağladığı yüzde 90’lık destek sayesinde ilk adımın atıldığını kaydetti.
Ilıcalı Üretilen Organik hayvan pancarları ile organik süt üretimine de destek sağlanacağını belirtti. Çiftçilerin ürettikleri üründen oldukça memnun kaldıklarını dile getirerek bu projenin önümüzdeki sene de devam edeceğini ifade etti.
Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Rıfat Altan, sunulan projenin Erzurum tarımı ve hayvancılığı adına büyük bir proje olduğunu anlatarak verilen desteklerin faydalı yerlere harcandığını kaydetti.

Proje tanıtımı sonrasında öğütülen hayvan pancarları hayvanların beğenisine sunuldu. Büyük bir iştahla üretilen ürünü tüketen hayvanları gösteren Nazmi Ilıcalı “Hayvanın bu şekilde iştahla yediği bir ürünün ne kadar yarar sağladığını gözle görmek mümkün” dedi
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.