Bölge Haber Girişi : 25 Nisan 2011 13:19

Organik tarım çiftçilere tanıtıldı!..

Organik tarım çiftçilere tanıtıldı!..
Erzurum'da Organik hayvan pancarı üretimi ile organik hayvancılığın yaygınlaştırılması projesi tanıtım toplantısı düzenlendi.

Erzurum Ajans-Erzurum’da “Organik hayvan pancarı üretimi ile organik hayvancılığın yaygınlaştırılması projesi” tanıtım toplantısı düzenlendi.

Erzurum Ticaret ve Saniye Odası salonunda düzenlenen toplantıda Erzurum Organik Tahıl Üreticileri Birliği Başkanı Nazmi Ilıcalı, proje hakkında bilgi verdi.

Ilıcalı, şöyle konuştu:

“Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı 2010 yılı tarım turizm sanayi mali destek programı kapsamında desteklenen ‘Organik hayvan pancarı üretimi ile organik hayvancılığın yaygınlaştırılması projesi’ 18 Ocak 2011 tarihinde başlamıştır. Projemiz ile Aziziye ilçesine bağlı Beypınarı ve Kumluyazı köylerinde üreticilere eğitim verilecek Erzurum’un diğer köylerinde de seminerler düzenlenecek organik tarım, organik hayvancılık ve organik hayvan pancarı tohumu üreticilere verilip ekim ve hasat tarafımızdan yapılacaktır. Elde edilen ürün üreticilere verilecektir. Projemiz ile ilimizde organik hayvan pancarı üretimi ve organik hayvancılık yaygınlaştırılacaktır. Proje süresi 12 ay olup bütçenin yüzde 85’i KUDAKA, yüzde 15’i birlik tarafından karşılanacaktır. Projede 2 ziraat mühendisi, 1 uzman eğitmen ve 1 operatör görev yapacaktır”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.