Spor Haber Girişi : 02 Kasım 2012 10:00

Osman Aydın'ın gözü dünya şampiyonluğunda

Osman Aydın'ın gözü dünya şampiyonluğunda
Erzurumlu Milli Boksör Osman Aydın, gözünü dünya şampiyonluğuna dikti.
Erzurum Ajans-Erzurumlu Milli Boksör Osman Aydın, gözünü dünya şampiyonluğuna dikti. Aydın, Ermenistan’da yapılacak olan Gençler Dünya Boks Şampiyonası öncesinde son hazırlıklarını Erzurum’da antrenörler Ayhan Tunçkılıç ve Cuma Yılmaz nezaretinde yaptı.

Geçtiğimiz yıl Kazakistan’ın Başkenti Astana’da yapılan Yıldızlar Dünya Boks Şampiyonasında ülkemize gümüş madalya kazandıran Osman Aydın, bu kez gençlerde dünya şampiyonluğunu kovalayacak. Erzurum Tunçkılıçspor’un Milli boksörü Osman Aydın, 26 Kasım’da Ermenistan’da yapılacak olan Dünya Gençler Boks Şampiyonası’nda kürsüye çıkmak için tüm gücü ile çalışıyor. 05 Kasım 2012 tarihinde Ankara’da Milli takım kampına katılacak olan Milli boksör Osman Aydın, Erzurum’daki son çalışmalarını Antrenörler Ayhan Tunçkılıç ve Cuma Yılmaz yönetiminde yaptı. Yakutiye Spor Salonu’nda bulunan Boks Salonu’nda partneri Akın Tunçkılıç ile ikili müsabakalar yapan Aydın’ın formu sevindirdi. Yıldızlarda dünya ikincisi olduktan sonra gençlerde gözünü dünya Şampiyonluğuna diken 69 kilodaki Milli boksör Osman Aydın, Ankara’da yapılacak olan kampın ardından Milli takımın 15-24 Kasım 2012 tarihlerinde Bulgaristan’da yapacağı kampa katıldıktan sonra 26 Kasım’da Ermenistan’da başlayacak olan Dünya Gençler Boks Şampiyonası’na katılmak için Ermenistan’a uçacak.

HOCASI CAHİT HİMOĞU VE AYHAN TUNÇKILIÇ

Tunçkılıçspor’un Türk Boks Arenasını sunduğu önemli yıldızlardan biri olan Osman Aydın’ın 69 kilodada Türkiye’yi temsil edeceği Dünya Gençler Boks Şampiyonası’nda Türkiye’yi ayrıca 10 siklette 10 sporcu temsil edecek. Milli takımın başında, baş antrenör olarak Ermenistan’a Cahit Himoğlu gidecek. Himoğlu’nun yardımcıları arasında Ayhan Tunçkılıç da yer alacak. Erzurumlu Milli Boksör Osman Aydın, Ermenistan’da 69 kilodada Türkiye’yi temsil edeceğini ve hedefinin şampiyonluk olduğunu belirtti. Aydın, “Hedefimiz Türkiye olarak takım halinde altın madalyaları toplamak. Bende hocalarımın verdiği takdiği uygulayıp, dünya Şampiyonu olacağıma inanıyorum. Daha önce yıldızlarda elde ettiğimiz gümüş madalyayı altın madalya ile taçlandıracağım” dedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.