Bölge Haber Girişi : 09 Eylül 2011 12:28

Ösym Burak'ın hayellerini yıktı!..

Ösym Burak'ın hayellerini yıktı!..
Erzurum'daki 3 Temmuz Lisesi'nden bu yıl mezun olan ve Yükseköğretim Geçiş Sınavı'na (YGS) giren 19 yaşındaki Burak Akpınar, orta öğretim puanı eklenmediği için Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'na (BESYO) kayıt yaptıramadı.

Erzurum Ajans-Erzurum'daki 3 Temmuz Lisesi'nden bu yıl mezun olan ve Yükseköğretim Geçiş Sınavı'na (YGS) giren 19 yaşındaki Burak Akpınar, orta öğretim puanı eklenmediği için Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'na (BESYO) kayıt yaptıramadı. Mezun olduğu lisenin gönderdiği orta öğretim puanını eklemeyi unutan ÖSYM yüzünden hayallerinin yıkıldığını belirten Burak Akpınar, "Beden Eğitimi öğretmeni olmak tek hayalimdi. Hayallerimi yıktılar" dedi.

Merkez Palandöken İlçesi'ndeki 3 Temmuz Lisesi'nden 2010- 2011 eğitim- öğretim yılında mezun olan Burak Akpınar, Yükseköğretim Geçiş Sınavı (YGS) sonuçları açıklandıktan sonra Atatürk Üniversitesi'ne bağlı BESYO'ya kayıt yaptırmak istedi. Kayıt bürosunda yapılan incelemede ortaöğretim diploma puanının 'sıfır' olarak hesaplandığının farkına varıldı. Durumu öğrenen Burak Akpınar yıkıldı. Akpınar yaşadıklarını şöyle anlattı:

"27 Mart günü yapılan Ygs'ye girdim. YGS-3 puanı 210. 144 olarak geldi. BESYO'nun sınavlarına girmek için kayıt yaptırmak istedim. Orta öğretim puanımın 'sıfır' olduğu görüldü. Bunun üzerine mezun olduğum liseye gittim. Onlar orta öğretim puanlarını ÖSYM'ye bildirdiklerini söylediler. ÖSYM ise dilekçe ile başvurmamı istedi. Bir aya kadar dilekçenin cevabı gelecek. Bu arada ben BESYO sınavlarına girdim ve orta öğretim puanım sıfır olduğu için ikinci yedek olarak sınavı kazandım. Eğer 46. 59 olan orta öğretim puanım eklenseydi, BESYO sınavını birincilikle kazananla aramızda bir puan fark olacaktı. Bir senem boşa mı gidecek şimdi? Bunun hesabını kim verecek? Okul ÖSYM'ye, ÖSYM okula topu atıyor. 'İkisi de bizim hatamız değil' diyorlar. Beden Eğitimi öğretmeni olmak tek hayalimdi. ÖSYM hayallerimi yıktı. "

ANNE: DAVA AÇACAĞIZ

Oğlu Burak'ın yaşadıklarından etkilenen ve gözyaşlarını tutamayan anne Rüveyda Akpınar da, "Oğlum geceleri uyuyamıyor. Bu durum ailece psikolojimizi bozdu, hakkımız yendi, dava açacağız" dedi.

3 Temmuz Lisesi yetkilileri ise, Ygs'ye 117 öğrencilerinin başvurduğunu belirterek, "Ygs'ye girecek öğrencilerin listesi ÖSMY'nin sitesinde yer alıyor. Biz de o listeye göre orta öğretim puanlarını yazıyoruz. Burak'ı atlamamız söz konusu bile değil. ÖSYM'nin hatası" diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.