Spor Haber Girişi : 11 Şubat 2021 12:20

'Oto' kulüplere çarptı!

'Oto' kulüplere çarptı!
Kayak camiası yeni bir krizle karşı karşıya kaldı. Bazı kulüpler, zamanlama ekiplerinin şaibeli işlemler yaptığını ve Başkan Ali Oto'nun oy odaklı yarışma organizasyonları düzenlediğini iddia ederek Teftiş Kurulu Başkanlığı'na şikayette bulundu.

Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Hafta başı Kayseri’de yapılacak olan Alp Disiplini U18, Büyükler ve Minikler Festivali, Türkiye Kayak Federasyonu’nun gece yarısı yaptığı duyuruyla ertelenmişti.

 

İzin sürecini tamamlamadan organizasyon duyurusu yapan ardından Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün 5 Şubat 2021 tarihli genelgesini 07 Şubat’ta açıklayarak yarışmayı erteleyen federasyon büyük tepki çekmişti.

 

Bir kaç hafta önce Erzurum’da Biathlon Türkiye Şampiyonası, Bolu’da ise kayaklı koşu yarışmaları düzenleyen federasyonun, Alp disiplini yarışmalarına neden ilgisiz kaldığı merak konusu olurken, antrenör ve sporcu aileleri ertelenen Kayseri yarışı nedeniyle doğan maddi zararlarının karşılanmasını istedi.

 

ŞİKAYET ETTİLER

 

Başkan Ali Oto’ya tepkiler devam ederken, bazı kulüpler Teftiş Kurulu Başkanlığına şikayette bulundu. Yarışmalardaki zamanlama ekiplerinin şaibeli işlemler yaptığının ileri sürüldüğü şikayet dilekçesinde, yarışma sonuçlarının bilgisayardan silindiği yer aldı.

 

“OY ODAKLI, USULSÜZ YARIŞMA...”

 

Sporcuların emekleriyle oynandığını iddia eden kulüpler, Biathlon Türkiye Şampiyonası’yla ilgili de önemli bir iddiada bulundu. Teftiş Kurulu’na verilen dilekçede şu ifadeler yer aldı.

 

“Biathlon ülkemizde kayak federasyonu bünyesinde ateşli silah ile yapılan bir branştır. Milli Takım seviyesinde faaliyet gösteren bu branşın 3 Şubat 2021 tarihinde yapılan Türkiye Şampiyonası’na 100’ün üzerinde sporcu belli illerden kabul edilmiş ve sadece oy odaklı usulsüz yarışma yapılmıştır. Yıllardır ülkemizin geneline yayılmış Alp Disiplini ve Snowboard branşında bile Türkiye Şampiyonası’nda bu kadar sporcu yer alırken, Biathlon branşında bunun yapılması tamamen delege sistemini bazı iller ve kulüplere yönelterek seçimleri manipüle etmek amaçlıdır. ”

 

“AYRIMCILIK YAPIYOR”

 

Şikayet dilekçesinde ayrıca Başkan Ali Oto’nun göreve geldiği günden bu yana gerek malzeme dağıtımı gerekse yarışmalarda ayrımcılık yaptığı iddiaları da yer aldı. Tüm bu iddialar karşısında Teftiş Kurulu Başkanlığı’nın ne yapacağı merak konusu oldu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.