Erzurum Haber Girişi : 14 Aralık 2011 12:24

Oto yıkamacılarından araç sahiplerine uyarı

Oto yıkamacılarından araç sahiplerine uyarı
Dondurucu soğukların yaşandığı bölgemizde hava sıcaklığının sıfırın altında seyretmesi araçlarını yıkatan araç sahiplerine oto yıkamacılarından bir dizi uyarı geldi.
Erzurum Ajans-Dondurucu soğukların yaşandığı bölgemizde hava sıcaklığının sıfırın altında seyretmesi araçlarını yıkatan araç sahiplerine oto yıkamacılarından bir dizi uyarı geldi. Oto yıkamacısı Yıldırım Çalışkan, yıkama sonrası meydana gelen olumsuz durumların önüne geçebilmek için araçların çok iyi kurutulması gerektiğini söyledi.

Oltu Doğutaş Sanayi Sitesi esnaflarından Oto ve Halı Yıkama İşletmecisi Yıldırım Çalışkan soğuk havalarda yıkanan araçların çok iyi kurulanması gerektiğini belirterek, açılmayan bagaj ve kapılarda bulunan fitillerin zamanından önce yıpranmasının ancak bu şekilde önüne geçilebileceğini öne sürdü.

Çalışkan, “Soğuk havalarda araçların sıcak suyla çok seri bir şekilde yıkanıp kurulanması gerekiyor. Aksi halde kapı aralıklarında kalan su damlacıkları donarak aracın boyası ve fitillerine zarar verebiliyor.” Dedi.

Özellikle kapı fitillerinin antifirizli bezle silinerek veya kompresörlü hava ile kurutulması gerektiğini aktaran Yıldırım Çalışkan, araçların motor kısmı, elektronik parçaları ve araç beyinlerini naylon poşetle sararak su geçirmesinin engellemesi gerektiğine değindi.
Aracın yıkanırken çalışır durumda olması gerektiğinin altını çizen Çalışkan, “Çalışır durumdaki aracın motor aksamına su geçirme riski daha az oluyor. Soğuk havalarda, araçların sıcak suyla yıkanması daha iyi.” Şeklinde konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.