Bölge Haber Girişi : 16 Mart 2013 12:26

Ovit'te tünel bereketi

Ovit'te tünel bereketi
Rize'nin İkizdere İlçesi Ovit Yaylası'nda yapımına başlanılan Ovit Tüneli, çevresindeki emlak fiyatlarının tavan yapmasına neden oldu.
Erzurumajans-Rize'nin İkizdere İlçesi Ovit Yaylası'nda yapımına başlanılan Ovit Tüneli, çevresindeki emlak fiyatlarının tavan yapmasına neden oldu.

Rize'nin İkizdere İlçesi Ovit Yaylası'nda yapımına 2012 yılı Mayıs ayında başlanılan ve 2015 yılı içerisinde tamamlanması planlanan, 12 km uzunluğu ile Türkiye'nin en uzun tüneli olması özelliği de bulunan Ovit Tüneli çevresindeki emlak fiyatlarının artmasına neden oldu. Tünelin tamamlanması ile kar yüzünden yılın altı ayı araç ulaşımına kapalı olan Rize-Erzurum Karayolu'nun yılın 12 ayı araç ulaşımına açılacak olması yatırımcıların bölgeye ilgisini arttırdı. Son aylarda özellikle yabancı yatırımcıların bölgeden emlak almak istemesi emlak fiyatlarının yükselmesine neden oldu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Türkiye Turizm Yöneticileri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi aynı zamanda Ridos Termal Oteli'nin sahibi Kasım Ekşi, bölgedeki emlak fiyatlarında normalin üzerinde bir artış gözlediklerini belirtti. Ekşi "Şu an ilçemizde arazinin metre karesi yaklaşık 400 TL'den satılıyor. Yol üzerindeki 100 metrekare bir dükkanın fiyatı ise 400 bin TL civarında. Daire fiyatları ise 150 bin TL'ye ulaştı. Bu artışa tünel inşaatının başlaması ile birlikte yabancı yatırımcıların bölgeye olan ilgisinin artması neden oldu. Tünel inşaatından önce arazinin metre karesi 100 TL'den satılıyordu. Yakın bir tarihte bölgemize Avusturya ve Suudi Arabistan'dan yatırımcılar gelerek özellikle otel yapmak için uygun araziler baktılar. Tünel bölgemize olan turist ilgisini de artırdı. Sahibi bulunduğu otelin önümüzde ki yaz sezonu için rezervasyonları neredeyse dolmuş durumda. Yaz sezonu için Ocak ayından itibaren rezervasyon almaya başladık. Nisan ve Mayıs ayları tamamen doldu. Tünelin tamamlanması ile ilgi daha da artacak. Bu nedenle şimdiden bu talebi karşılayacak otellerin yapılması gerekiyor" dedi.
Türkiye'nin en büyük dünyanın ise sayılı tünelleri arasında yer alacak Ovit Tüneli'nin tamamlanması ile Doğu Karadeniz'i, Doğu'ya bağlayacak önemli bir ticaret ve ulaşım geçidi olacağı düşünülüyor.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.