Eğitim Haber Girişi : 28 Ağustos 2013 13:51

Özel yetenek sınavında ilginç görüntüler oloştu

Özel yetenek sınavında ilginç görüntüler oloştu
Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi özel yetenek sınavlarına katılmak için fakülteye akın eden öğrenciler, ilginç görüntüler oluşturdular.
Erzurumajans-Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi özel yetenek sınavlarına katılmak için fakülteye akın eden öğrenciler, ilginç görüntüler oluşturdular.

Erzurum Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü'nde Resim ve Müzik eğitimi almak isteyen adaylar için yapılan özel yetenek sınavları sürüyor. Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi (KKEF) Dekanı Prof. Dr. Ali Yıldırım, fakülteye bağlı Güzel Sanatlar Bölümü'nde Resim ve Müzik eğitimi almak isteyen öğrencileri, özel yetenek sınavlarına tabi tuttuklarını söyledi. Amaçlarının, eğitim fakültelerinde resim ve müzik öğretmenleri yetiştirmek olduğunu vurgulayan Dekan Yıldırım, "Her yıl üniversite ÖSS puanları belli olduktan sonra bu bölümde öğrenim görmek isteyenler, gerek düz lise ve gerekse güzel sanatlar lisesi mezunları, fakültemize başvurarak, fakültemizin belirlediği kontenjanlar doğrultusunda özel yetenek sınavlarına tabi tutuluyorlar. Adayların ortaöğretim başarı puanları ve ÖSS puanları göz önünde bulundurularak, YÖK'ün belirlediği formatlar doğrultusunda bölüme kayıtları yapılıyor. Öğrencilerimizden 230'u müzik öğretmenliği,15'ide resim öğretmenliği sınavı için başvuru yaparken, yapılacak sınavlar soncunda 45 öğrencimiz resim öğretmenliği bölümüne, 30 öğrencimiz, müzik öğretmenliği bölümüne yerleştireceğiz." diye konuştu. Çoğu öğrencinin aileleriyle birlikte geldiği özel yetenek sınavlarının, 29 Ağustos Çarşamba günü sona ereceği bildirilirken, sınava giren Öğrencilerin bu sınavların kendileri için büyük önem taşıdığını ifade ederek, kontenjanların az olmasından yakındılar. Öğrenciler, "Bu sınavlar bizim için çok önemli. Sınav esnasında yapılacak en ufak bir hatada bir yılın emeği boşa gitmiş olacak. Heyecanımızı yenebilmek için desteğe ihtiyacımız var, ailelerimiz de bizi bu günümüzde yalnız bırakmıyorlar" ifadelerini kullandılar. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.