Bölge Haber Girişi : 21 Mayıs 2011 13:20

Öztürk: İnsan hakları korunacak!..

Öztürk: İnsan hakları korunacak!..
Erzurum Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili adayı Oktay Öztürk, başta yaşama hakkı olmak üzere, insanın dokunulamaz, devredilemez, vazgeçilemez temel hak ve özgürlüklerinin MHP iktidarında tam anlamıyla koruma altına alınacağını söyledi.

Erzurum Ajans-Erzurum Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili adayı Oktay Öztürk, başta yaşama hakkı olmak üzere, insanın dokunulamaz, devredilemez, vazgeçilemez temel hak ve özgürlüklerinin MHP iktidarında tam anlamıyla koruma altına alınacağını söyledi.

12 Haziran’daki genel seçimlere kısa bir süre kala seçim çalışmalarını sürdüren MHP birinci sıra milletvekili adayı Oktay Öztürk, vatandaşların partilerine olan ilgilerinden memnun olduğunu söyledi. Halkın haksızlıklar karşısında dik bir şekilde duran MHP’yi iktidarda görmek istediğini belirten Milletvekili adayı Öztürk, bu kutlu yolculukta kendilerine desteği esirgemeyen tüm vatandaşların başta yaşama hakkı olmak üzere, insanın dokunulamaz, devredilemez, vazgeçilemez temel hak ve özgürlüklerinin korunması ve geliştirilmesi, bu hak ve özgürlüklerin tanınması ve teminat altına alınması konusunda var güçleriyle çalışacaklarını kaydetti.

Milli güvenliğe, Cumhuriyetin temel niteliklerine, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne, kamu düzenine, genel ahlaka, genel sağlığa ve başkalarının temel haklarını kullanmasına tehdit oluşturmamak kaydıyla temel hak ve özgürlüklerin kısıtlanamayacağını ifade eden Öztürk, “Partimiz, her türlü işkence ve eziyet ile insanlık dışı ve aşağılayıcı davranış ve uygulamalara şiddetle karşıdır. Herkes, yaşama, maddi ve manevi varlığını koruma ve geliştirme hakkına sahiptir. Her bireyin kişi hürriyeti ve güvenliğinin sağlanması ve hayatının güvence altına alınması tam anlamıyla alınması MHP iktidarıyla gerçekleşecek” diye konuştu.

Millî birlik ve bütünlüğü, kamu yararı ve genel ahlakı zedelememek kaydıyla, herkesin düşünce ve kanaatini rahatça ifade edebileceğini anımsatan Öztürk, “Herkes, düşünceyi ifade etme ve inandığı gibi yaşama hürriyetine sahip olacak. Herkes vicdan, dini inanç ve kanaat hürriyetine sahiptir. Toplum ve devlet hayatında din ve vicdan özgürlüğünün engellenmemesi, insanların inançları ve ibadetlerinden dolayı kınanmaması, tenkit edilmemesi, hor görülmemesi, hangi gerekçe ile olursa olsun din ve vicdan özgürlüğünün baskı altına alınmaması ve hukuk dışı yollarla sınırlandırılmaması, din ve vicdan özgürlüğü anlayışımızın esasını oluşturmaktadır” diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.