Bölge Haber Girişi : 11 Mayıs 2010 00:04

Özürlülerin hayatlarını kolaylaştırmak!..

Özürlülerin hayatlarını kolaylaştırmak!..
Erzurum Büyükşehir Belediyesi bir program düzenleyerek özürlüleri yemekte buluşturdu.

Erzurum Ajans-Erzurum Büyükşehir Belediyesi bir program düzenleyerek özürlüleri yemekte buluşturdu.
Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şubesi ve Büyükşehir Belediyesi Toplum Merkezi tarafından organize edilen yemek programı Palandöken Dağı’nda Gençlik ve Spor Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Yemek öncesi bir konuşma yapan Sakatlar Derneği Başkanı Sadullah Efe engelli kişilerin sosyal yaşamdaki önemine değindi. Fiziksel bozukluğun bireyi toplumda farklı kıldığını kaydeden Efe, sakatlığın üretmeye engel olmadığını, dünyaca ünlü engelli yazar, edebiyatçı ve bilim adamlarından örnekler verdi.
Çok sayıda engelli ve ailesinin iştirak ettiği yemekte konuşan Vali Sebahattin Öztürk ise, insanların özürlü ve özürsüz diye tasnif edilmesinin doğru olmadığını söyledi. Bir toplumun özürlüleri ile bir bütün ifade ettiğini kaydeden Vali Öztürk, “Türk milleti yüzde 12 özürlüsü ile bir anlam ifade eder. Özürlü vatandaşlarımız kendisi ile barışık herkes gibi sosyal, kültürel ve bedeni haklardan yararlanma bilinciyle hareket etmelidir. Hepimiz özürlü doğabilirdik, bu bizim elimizde değil. Özürlülerin günlük hayatlarını kolaylaştırmak çağdaş devletin olmazsa olmazıdır.” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mevlüt Coşkun da engellilerin günlük yaşamlarını kolaylaştırılması için hizmetler vermeye devam edeceklerini söyledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.