Bölge Haber Girişi : 11 Mayıs 2010 00:04

Üç kümbetlere taş döşeme!..

Üç kümbetlere taş döşeme!..
Yakutiye Belediyesi, Erzurumun tarihi küçük sokaklarını taşla döşüyor. Taş döşemenin tarihi sokaklarda daha anlamlı olduğunu ifade eden Ali Korkut Asfalt

Erzurum Ajans-Yakutiye Belediyesi, Erzurum’un tarihi küçük sokaklarını taşla döşüyor. Taş döşemenin tarihi sokaklarda daha anlamlı olduğunu ifade eden Ali Korkut, “Asfalt zorunlu alanlar dışında yerini taş döşemeye bırakacak. Erzurum’umuzun tarihi sokaklarına döşediğimiz taş yapı, tarihi dokuyla da uyumlu” dedi.
Yakutiye Belediyesi, maliyeti yüksek, kullanılır ömrü kısa olan asfalt yerine taş döşemeye yöneldi. Özellikle küçük Erzurum sokaklarına taşın yakıştığını belirten Belediye Başkanı Ali Korkut, “Eski Erzurum olarak bilinen mahallelerimizde irili ufaklı küçük sokaklarımız hala ayakta. Özellikle tarihi eserlerinde yer aldığı bu sokaklar taş döşemeyi daha iyi yansıtıyor. Sınırlarımız içerisinde yer alan sokakların büyük bir bölümünde taş döşeme kullanacağız. Böylece sık sık yırtılan, tahrip olan asfalt sorunu olmayacak. Belediye olarak, cadde ve sokaklarımızda kalıcı çözümler üretme çabası içerisindeyiz. Her yıl yenilenen işler yerine, daha ömürlü üretim düşünüyoruz. Bu bağlamda Üç Kümbetler çevresindeki sokaklarda bu çalışmayı yaptık. Taş döşemenin ardından kaldırım çalışmasıyla işlerimiz tamamlanmış olacak. Böylece dokuya uygun bir görünüm ortaay çıkacaktır” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.