İlçeler Haber Girişi : 08 Ekim 2012 14:30

Palandöken asfalt dökme rekoru kırdı

Palandöken asfalt dökme rekoru kırdı
Palandöken Belediyesi, ilçeye 4 yılda standartlara uygun 2 milyon metrekare döktüğü sıcak asfalt ile ulaşması zor bir rekorunu kırdı.
Erzurum Ajans-Palandöken Belediyesi, ilçeye 4 yılda standartlara uygun 2 milyon metrekare döktüğü sıcak asfalt ile ulaşması zor bir rekorunu kırdı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, “Yalnızca bu sezon standartlara uygun 30 bin ton sıcak asfalt döktük. Planlanan çalışmaların önündeyiz. Kendi rekorumuzu kendimiz kırdık.” dedi.

Altyapı çalışmaları biten ve üzerinde inşaat bulunmayan cadde ve sokakların asfaltlanması çalışmalarını son hızla sürdürdüklerini anımsatan Başkan Bulutlar , “Aslında bizim için asfalt mevsimi diye bilinen bir mevsim yok. Biz havaların elverişli olduğu her an, alt yapı ve inşaat çalışmaları bitmiş olan cadde ve sokakları sıcak asfalt ile kaplamaya hazırız ve bunu gerçekleştiriyoruz. Haziran ayından bu yana geçen süre içerisinde yaklaşık 20 bin ton sıcak asfalt döktük. Bu planladığımızın da ötesinde bir durumdur. Bu gidişle yılsonuna kadar 30 bin tonu geçmiş olacağız. İlçemize son 4 yıl içerisin de standartlara uygun kalitede 2 milyon metrekare asfalt döktük. Böylece ilçemizin yüzde 90‘nına kaliteli asfalt dökmüş olduk. Önümüzdeki yaz sezonuyla ilçemizin standartlara uygun asfaltını yüzde yüzlere çıkarmayı amaçlıyoruz. Bu Palandökene hizmet etme çabamız ve gayretimiz ile çalışma aşkımızdan kaynaklanmaktadır.” dedi.

Asfaltın yanı sıra yaptıkları kaldırımların da halk tarafından çok beğenildiğini belirten Bulutlar, asfalt yapılan her cadde ve sokaktaki kullanışsız kaldırımların sökülerek daha estetik ve modern görünümlü renkli kaldırımları yaptıklarını dile getirdi.

Kaldırım yenileme çalışmalarının hızla devam ettiğine işaret eden Belediye Başkanı Bulutlar, "Yaptığımız renkli, desenli kaldırımlar o kadar çok beğeniliyor ve isteniyor ki halkımız oturduğu cadde veya sokağa bu kaldırımdan yapılması için yoğun talepte bulunuyor. Biz de elimizden geldiği kadar bu taleplere yetişmeye çalışıyoruz.” şeklinde konuştu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • ahmat atmaca 01 Ocak 1970 02:00

    Rahmi bey: Dumlu yakutiye belediyesi sorumluluğundadır. istek ve arzularınızı yakutiye ile paylaşın. Nermin Hanım: Kazı işi den belediye de muzdariptir fakat gelin görün ki doğal gaz. ESKİ, tedeş, telekom gibi yer altı çalışması yapan kurumlar plansız ve programsız çalışıyor belediye de sıkıntı yaşıyor. sizler kadar bizler de dertliyiz. bu konu da. Murat Bey: Yankılar sitesi civarı da oturuyorsunuz sanırım alabalık teseleri özel mülkiyettir bu nedenle bir tesise asfalt mı götürülmesini istiyorsunuz o zaman tesici veya o tesisle bir alakanız var ise buyur belediye gelin asfalt yol istiyoruz özel mülkeyittir diyin belediye olarak yüzde 60 siz ödeyin yüzde 40 belediyeden çıksın yolunuzu asfalt atalamı. oturduğunuz yer den siyaset yapma. şikayet ve istekleriniz için belediyeni ve başkanı kapılar ardınra kadar açıktır. hiç bir zaman sizlere kapılar kapanmadı çünkü siz halksızın belediyere de halkın malıdır...

  • nermin 01 Ocak 1970 02:00

    evet doğrudur asfaltlıyorlar. 2 ay sonra gelip tekrar kazıyorlar. devletin malı deniz nasıl olsa öyle israfça kullanmayla bitmez.

  • Rahim TAŞBAŞI 01 Ocak 1970 02:00

    iyi çok güzelde birde dumluya biraz hizmet verseler hertaraf çamur totprak içinde yollar adeta köstebek çukuru ne araçlar gidebiliyor nede yayalar yürüye biliyor

  • murat erçek 01 Ocak 1970 02:00

    hani nerde okadar asfalt hüseyin avni ulaş mah bı gidip baksınlar alabalık tesislerine giden yol toprak evlerimiz toz içinde sureklı altındakı evlerın asvaltı hep cukur bunlar nolcak