İlçeler Haber Girişi : 01 Nisan 2013 12:37

Palandöken Belediyesi yeşil alan rekoru kırdı

Palandöken Belediyesi yeşil alan rekoru kırdı
Palandöken Belediyesi Orhan Bulutların Başkanlığın da süren yoğun park çalışması meyvelerini verdi; ilçeye 4 yılda 80 dönüm yeşil alan kazandırarak 23 yeni park inşa edildi.
Erzurumajans-Palandöken Belediyesi kurulduğu 1994 yılından 2009 yılına kadar 120 dönüm yeşil alan oluştururken 29 Mart 2009 tarihinden itibaren Palandöken Belediyesi Orhan Bulutların Başkanlığın da süren yoğun park çalışması meyvelerini verdi; ilçeye 4 yılda 80 dönüm yeşil alan kazandırarak 23 yeni park inşa edildi.

Palandöken ilçesin de park sayısı 76 'a ulaştı. Palandöken Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün 4 yılda ilçeye kazandırdığı yeşil alan miktarı 77.635 bin m²'yi aşarken, toplam yeşil alan miktarı da 308.157,83 m²'ye yükseldiğini hatırlatan Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar," Yenişehir ve Palandöken adıyla 15 yılda 120 dönüm yeşil alan oluşturulurken 29 Mart 2009 tarihin den bu yana bizim göreve geldiğimizin 4 yılın da 23 yeni park inşa ederek toplam 80 dönüm yeşil alan oluşturarak tarihi bir rekor kırdık. Hedefimiz çok net ve açık 5 yılda 100 dönüm park ve yeşil alan yaparak AB standardı üstüne çıkmak olarak belirledik. Bunu yapacak irademiz ve gücümüz var. Site, apartman ve buna benzer birçok kıymetli alanımızı satmayarak toplumun kullanacağı park, yeşil alan ve spor alanları olarak ihdas ederek yeşil bir palandöken hedefini ortaya koyduk" dedi.

PARKLARI FONKSİYONEL DONATILAR İLE DONATTIK

Palandöken Belediyesi yeşil alanlarla birlikte, vatandaşların istek ve ihtiyaçları doğrultusunda parklara yürüme ve koşu yolları, oturma grupları, kamelyalar, basketbol ve futbol sahaları, çocuk oyun alanları gibi herkesin kullanabileceği fonksiyonel donatılar kazandırıldığını ve mevcut parklar revize edilip oyun guruplarını olduğu olanlar da çocukların düşme sonucu yaralanmaması için oyun guruplarının alt kısımlarına kauçuk ile donatıldığını söyleyen Başkan Bulutlar," Yeni parklar ve yeşil alanlar yaparken mevcut parklarımızın da unutmadık. İlçemiz deki birçok parkı da elden geçirerek revize ettik. İlçemiz de hep ilkleri gerçekleştirmenin hesaplarını yaptık. Bunda da başarılı olduk çünkü Erzurum da ilk ve tek olan 8 bin 500 metrekare alan üzerine kurulu Engelliler parkını yaparak halkın hizmetine sunduk. Yine bir ilki yaparak Kayakyolunda Palandöken dağının eteklerinde yer alan 35 bin metrekare alanı imara kapatarak rekreasyon alanı ilan ettik ve ilk etabı olan 10 bin metrekare alana sahip Erzurum Şehitler Parkını inşa ederek halkın hizmetine sunduk. Yunus Emre Mahallesin de ilk defa kamulaştırma yaparak 10 bin metrekare alana yeni sosyal donatılarıyla bir park yapımına start verdik. Köy mahallemiz olan 19 köy mahallemize 19 çocuk oyun alanı yaptık. Bunları sadece örnek teşkil etmesi bakımın da söylüyorum biz ilçemize 4 yılda tam 77.635 bin m²' yeşil alan ihdas edilirken 23 yeni park yapılarak ilçeye kazandırdık." diye konuştu.

HALKIN İSTEKLERİNE KAYITSIZ KALMADIK

Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, park ve yeşil alanların bir şehrin modern dokusunu tamamlayan, halkın en önemli yaşam alanları olduğunu belirterek, "Parklarımızın mahallerimizin istek ve ihtiyaçlarını karşılayacak özelliklere sahip olmasına özen gösteriyoruz. Mahalle toplantıların da, halk toplantılarını da ve halk günlerin de halkımızın istekleri doğrultusun da paklarımızı şekillendiriyoruz. Parkalarımız da yetişkinlerimizin, gençlerimizi, çocuklarımızın ve en önemlisi engeli vatandaşlarımızın kullanacağı çağdaş, modern parklar inşa ediyoruz. Palandöken Belediyesi olarak 2013 yılının yaz sezonu da ilçemizin muhtelif semtlerin de ve mahallelerin de yeni parklar yapılacağı gibi mevcutlar ise revize edilecek . Bu revize çalışması için de ihale tamamlandı. Plan ve programlarımız kapsamın da en kısa süre de ilçemizin tüm parkların da hummalı bir çalışma başlatacağız." dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.