Erzurum Haber Girişi : 15 Mayıs 2021 15:39

Palandöken'de sezon Kasım'da açılacak

Palandöken'de sezon Kasım'da açılacak
Türkiye'de ilk kez Palandöken'de uygulanan 'kar saklama' yöntemi bu yıl da devam ettirildi. Bu sayede kayak sezonu Kasım ayında açılabilecek.

ERZURUM AJANS - Pandemi’ye rağmen alınan önlemlerle dolu dolu bir kayak sezonu geçiren Palandöken’de önümüzdeki sezonun hazırlıklarına şimdiden başlandı. 

 

Dünya’da İtalya, Avusturya ve İsveç'teki kayak merkezlerinde uygulanan ve geçen yıl ilk kez Türkiye’de 3 bin 176 metre yükseklikteki Palandöken'de gerçekleştirilen 'kar saklama' uygulamasına bu yıl da devam edildi.

 

 

Kar kalınlığının bu sezon yaklaşık 2 metreyi bulduğu Palandöken’de Ejder 3200 A.Ş. yönetimi, iş makineleriyle topladığı karı belli noktalarda kümeledi.

 

 

Yaklaşık 1 ay süren çalışmanın sonunda biriktirilen 61 bin metreküp karın üzeri branda ve çadır ile kapatıldı. 

 

 

Kışa girerken kar yağışlarının gecikebildiğini söyleyen Ejder 3200 A.Ş. Genel Müdürü Selim Bağrıyanık, “Biz de bunun için tedbir aldık. İlk kez geçen yıl yaptığımız kar saklama uygulamasıyla sezonu 15 Kasım’da açmıştık. Suni karlama sistemimiz var ancak suni karlamayla o kadar karı oluşturmak kolay olmuyor. Kar saklama yöntemiyle alt yapısını oluşturmuş oluyoruz. Karı güneş almayan vadide biriktirip kışa girdiğimizde ki hava sıcaklığı bu dönemde eksi 4-5 oluyor bu durumda pistlere seriyoruz. Geçen yıl 21 bin metreküp kar saklamıştık bu yıl da 61 bin metreküp saklayarak sezonu Kasım’ın ilk haftasında açmayı planlıyoruz” dedi. Haber: Onur SAĞSÖZ

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • gariban 21 Mayıs 2021 15:23

    hele şimdide resmini çekin bakalım varmı sekmenden bombalara inanmayın resim atın inanalım