Bölge Haber Girişi : 22 Haziran 2011 18:17

Palandöken ve Konaklı da göçer yasağı!..

Palandöken ve Konaklı da göçer yasağı!..
Palandöken, Konaklı ve Gez Yaylası'nın 'Turizm Merkezi' olarak ilan edilmesi nedeniyle, bu alanlarda göçerlerin hayvan otlatması yasaklandı.

Erzurum Ajans-Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nın 25'incisine ev sahipliği yapan Palandöken, Konaklı ve Gez Yaylası'nın 'Turizm Merkezi' olarak ilan edilmesi nedeniyle, bu alanlarda göçerlerin hayvan otlatması yasaklandı.Mera ve yayla bakımından Doğu Anadolu'nun zengin illerinden biri olan Erzurum'da oluşturulan mera komisyonu, bu yaz sezonu hayvancılık için kullanıma açılacak meraları yeniden belirledi. Mera Komisyonu, Bakanlar Kurulu kararı ile Turizm Merkezi ilan edilen ve Palandöken, Konaklı ve Gez Yaylası olarak üç bölümde ele alınan 'Palandöken Kış Turizmi Master Planı' içerisindeki yayla meralara, her ne amaçla olursa olsun yerli ve yabancı göçerlerin giriş çıkışlarını yasaklama kararı verdi.

Erzurum'da gerçekleştirilen 25'inci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'yla kentin kış turizminde önemli bir ivme yakaladığını belirten Tarım İl Müdürü Mustafa Altun, "Bölgemiz çok önemli tesislere kavuştu. Mera komisyonu, turizmde öne çıkan bu bölgelerde hayvan otlatılmasını yasakladı. İlimizde çok geniş mera ve yayla alanlarımız var. Buraların kapatılması hayvancılığı olumsuz etkilemeyecektir" dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.