Bölge Haber Girişi : 12 Temmuz 2011 12:04

Palandöken'de ilaçlama çalışması!..

Palandöken'de ilaçlama çalışması!..
Palandöken İlçe Belediyesi, Kırım Kongo Kanamalı Ateşli Hastalığı'na (KKKA) yol açabilecek haşerelere karşı, ilçe içerisindeki park ve bahçelerde ile çöp konteynırların ilaçlama çalışması başlattı.

Erzurum Ajans- Palandöken İlçe Belediyesi, Kırım Kongo Kanamalı Ateşli Hastalığı'na (KKKA) yol açabilecek haşerelere karşı, ilçe içerisindeki park ve bahçelerde ile çöp konteynırların ilaçlama çalışması başlattı.

Palandöken Belediyesi, Aile dinlenme parkı, çocuk oyun alanları, ağaçlandırma sahaları ve yol kenarlarında bulunan ağaçlar ile çim alanların ilaçlamasını yapan ekipler, ağaçlardan üreyen haşerelerin rahatsızlık vermemesi için yoğun çapa sarf ediyor. Özellikle ilaçlamadan vatandaşların etkilenmemesi için çalışmalar gece saatleri ile sabah saatleri arasında yapılıyor. Sivrisinek, karasinek, kene ve diğer haşerelere karşı mücadele edilirken yapılan ilaçlama çalışmalarında doğal dengenin korunmasına da dikkat ediliyor.

İNSAN SAĞLIĞI BİZİMİ İÇİN ÖNEMLİ

Palandöken İlçe Belediyesine bağlı Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri ile özel bir firma tarafından yürütülen ilaçlama çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Palandöken halkına daha sağlıklı bir çevre sunmak için çalıştıklarını ifade etti. Çevre temizliğinin belediye ekipleri tarafından titiz bir şekilde yapıldığını anlatan Başkan Bulutlar, havaların ısınmasıyla birlikte haşerelerin çevreye ve yeşil alanlara zarar verdiğini kaydederek, "Halkımızın gönül rahatlığıyla park ve bahçelerde dinlenmelerini sağlamak için çalışıyoruz. Haşerelerle mücadele kapsamında tüm park ve yeşil alanlar, ekiplerimiz ve özel bir firma tarafından kapsamlı bir şekilde ilaçlanıyor" dedi.

Çöplerin konteynerlerin dışına atılması ve evsel atıkların poşetlenmeden çevreye bırakılmasının, haşerelerin üremesine imkan verdiğini belirten Bulutlar, vatandaşlardan bu konuda hassas davranmaları gerektiğinin altını çizerek, İnsan sağlığının önemine vurgu yaparak ilaçlama çalışmalarının yaz mevsimi boyunca devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.