Bölge Haber Girişi : 26 Nisan 2011 00:48

Palandöken'e egemenlik tırmanışı!..

Palandöken'e egemenlik tırmanışı!..
Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılış ve Türk Milleti'ne egemenliğin devrediliş tarihi olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Atatürk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESY

Erzurum Ajans-Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılış ve Türk Milleti'ne egemenliğin devrediliş tarihi olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Atatürk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Palandöken Dağına 'Egemenlik tırmanışı' düzenlendi.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğretim görevlisi ve aynı zamanda Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca'nın önderliğinde yapılan deniz seviyesinden 3 bin 170 metre yükseklikteki zirve tırmanışına üniversite öğrencileri, çalışanlar, akademik personel ve vatandaşlar katıldı. Paladöken'in deniz seviyesinden 2 bin 100 metre yüksekliğinden başlayan tırmanış, yaklaşık 5 saat sürdü. Yaklaşık 5 saat boyu yer yer 1 metreyi bulan karda zorlu bir tırmanışın ardından zirveye ulaşan dağcılar, burada saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nı okudular. Tırmanışa katılanlar, "Bugün hayatımızda unutamayacağımız bir gün yaşadık" diye konuştular.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, "Atatürk Üniversitesi şimdiye kadar böyle anlamlı günlere çok sayıda organizasyon yapmıştır. 23 Nisan Palandöken tırmanışı da geleneksel organizasyonlarımızdan biridir. Öğrenci, öğretmen, büyük, küçük ve çocuk el ele bu organizasyonu hep birlikte tamamladık" dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.