Bölge Haber Girişi : 12 Şubat 2010 11:42

Palandöken'e İranlı turist akını!..

Palandöken'e İranlı turist akını!..
Özellikle Rus ve Ukraynalı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Palandöken Kayak Merkezi'ne artık İranlı turistler de akın ediyor.

Erzurum Ajans-Özellikle Rus ve Ukraynalı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Palandöken Kayak Merkezi'ne artık İranlı turistler de akın ediyor.

Dünyanın sayılı kayak merkezlerinden biri olan Palandöken'deki oteller, İran'dan gelen turistlerle doldu. Polat Otel Genel Müdürü Gökçe Eredor, İran'da İslam Devrimi'nin yıl dönümü dolayısıyla resmi tatil olduğunu, birçok İranlı turistin tatillerini değerlendirmek için Erzurum'a geldiğini söyledi.

Otellerinin doluluk oranının yüzde 100'e ulaştığını belirten Eredor, "Otelimizdeki konuklarımızın yüzde 75'ini İranlı turistler oluşturuyor. Palandöken'de birkaç gün daha İranlı turist yoğunluğu yaşanacak" dedi.

Geçmiş yıllarda daha çok Rus ve Ukraynalı turistlerin ilgi gösterdiği Palandöken'e artık İranlı turistlerin de gelmeye başladığını anlatan Eredor, şunları kaydetti:

"Palandöken Kayak Merkezi artık dünyanın her tarafında bilinen, önemli sayılı kayak merkezlerinden biri olmuştur. Her yıl daha çok yabancı turistin ilgisiyle karşılaşıyoruz. Son yıllarda Palandöken'i en çok tercih edenler arasında İranlı turistler de yer almaya başladı."

Dedeman Otel yetkilileri de İran'daki resmi tatil nedeniyle otellerindeki doluluk oranının yüzde 75'e ulaştığını, konuklarının yarısının İranlı turist olduğunu bildirdi.

Bu arada, Palandöken Kayak Merkezi'nde yapılan son ölçümlere göre, pistlerde kar kalınlığı da 1 metre 50 santimetre olarak belirlendi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.