İlçeler Haber Girişi : 08 Haziran 2013 20:14

Palandöken'e kardeş şehir teklifi

Palandöken'e kardeş şehir teklifi
İran İslam Cumhuriyeti Erdebil Şehir heyeti gezi ve incelemelerde bulunmak üzere geldikleri Erzurum'da Palandöken Belediyesine nezaket ziyaretinde bulundular.
Erzurumajans-İran İslam Cumhuriyeti Erdebil Şehir heyeti gezi ve incelemelerde bulunmak üzere geldikleri Erzurum'da Palandöken Belediyesine nezaket ziyaretinde bulundular.

İran Erdebil şehri Vali Yardımcısı Seyid Hamed Ameli, Kültür Ataşesi Yahya Hagizade, Erdebil Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Abdullahi ile birlikte bir heyetle Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutları makamında ziyaret etti.

Erdebil Vali Yardımcısı Seyid Hamed Ameli, iki ülke arasında olan ilişkilerin karşılıklı olarak kültürel, ekonomik, sosyal ve turizm imkânlarından yararlanmak için Palandöken Belediyesini Erdebil şehrinde görmekten mutluluk duyacaklarını ifade ederken Erdebil Vali Yardımcısı Seyid Hamed Ameli, Palandöken İlçesine Kardeş Şehir olma teklifinde bulundu.

Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar ise, Türkiye Cumhuriyeti ile İran İslam Cumhuriyetinin komşu iki ülke olduğunu bu komşuluğu daha da pekiştirmek için ikili anlaşmalarla sağlanacağını ifade etti. Kardeş Şehir olalım teklifine ise Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, yeşil ışık yaktı.

Ziyaret sırasında Erdebil Vali Yardımcısı Seyid Hamed Ameli, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlara, Ülkesi ve şehri ile ilgili hediyeler verdi. Başkan Bulutlar ise, Vali Yardımcısı Ameli'ye ve heyete Oltu taşı tespih hediye etti. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.