Kültür-Sanat Haber Girişi : 14 Kasım 2013 14:11

Palandöken'in Kültür Merkezi'ne yoğun ilgi

Palandöken'in Kültür Merkezi'ne yoğun ilgi
Palandöken Belediyesi'nin vatandaşlar için ücretsiz eğitim imkânı sunduğu meslek edindirme ve el becerisi kurslarına ilgi yoğun oldu.
Erzurumajans-Palandöken Belediyesi'nin vatandaşlar için ücretsiz eğitim imkânı sunduğu meslek edindirme ve el becerisi kurslarına ilgi yoğun oldu.

İlk ve orta öğrenimlisinden, üniversitelisine, yetişkinlere ve ev hanımlarına sunulan meslek edindirme ve el becerisi kursları ile Palandöken Belediyesi sosyal belediyecilik anlayışını bir kez daha ortaya koydu.

BULUTLAR: ÇALIŞMALARIMIZI ARTIRARAK DEVAM EDECEK


Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezi'nde açılan kursların, gençleri ve kadınları sosyal hayatın içine alırken, aynı zamanda da meslek edinmelerini sağladığını belirterek sosyal belediyecilik çalışmalarının artarak devam edeceğini belirtti. Başkan Bulutlar, "Bizim amacımız Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezimiz içindeki kurslarımızdan binlerce gencimizin ve kadınlarımızın faydalanmasıdır. Gücümüz yettiği kadar çalışmalarımızı artırarak devam ettireceğiz. Gençlerimizi, kadınlarımızı sosyal hayatın içine almak için faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Gençlerimiz, faaliyetlerini, becerilerini sergilerken hem eğleniyor hem öğreniyor, kadınlarımız da sosyalleşmenin yanı sıra meslek ediniyor. Bizler gerek velilerimiz, gerekse kursiyerlerimizle kısa süre de içerisin de bir aile olduk." Dedi.

KURSİYERLER YIL BOYUNCA HEM EĞLENECEK, HEM ÖĞRENECEK

Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezi'nde 2013-2014 eğitim ve öğretim yılı kurs kayıtlarına yoğun ilgi gördü. 12 derslik Merkez de öğle ve sabah olmak üzere tam gün halka hizmet verildiğini söyleyen Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar," Merkezimiz de bulunan 12 dersliği boş bırakmıyoruz talep öyle fazla ki hiç kimseyi boş çevirmek istemediğimiz için tam gün hizmet veriyoruz. Kültür Merkezimiz de saz, gitar, keman, fotoğraf, halk oyunları, dikiş, nakış, ebru, hat, resim, tezhip, okuma yazma. Kur-an kerim, Arapça, Okul öncesi eğitim, İngilizce, geleneksel el sanatları, bilgisayardan oluşan mesleki kurslarına yoğun ilgi oldu. Şu ana kadar yaklaşık bin 100 kişi bu kurslardan yaralanmak için müracaat etti. Bu müracaatların yaklaşık 650 kişi faydalana bildi. İstiyoruz ki herkes bu hizmetten yararlansın fakat öğle ve sabah yapmamıza rağmen yine de talebe yetişemiyoruz ama yeni bir alt yapı çalışması içerisindeyiz gece eğitimi için şayet gece eğitimi için şartlar oluştura bilirsek ve talepler bu şekil de gelirse gece eğitimi verebiliriz. Böylelikle Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezimizi bir nevi 24 saat hizmet verilmiş olacak. Kursiyerlilerimiz Kültür Merkezi'nde açılan kurslarda yıl boyunca hem eğlenecek hem de meslek edinecek. Yıl sonunda açılan sergilerle kursiyerlerin yıl boyunca yaptıkları el emeği göz nuru çalışmaları sergilenip meraklılarına sunulabilecek" diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.