Bölge Haber Girişi : 13 Ocak 2010 02:21

Para kazanarak meslek öğreniyorlar!..

Para kazanarak meslek öğreniyorlar!..
Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğrencileri eğitimlerinin yanı sıra üniversitenin gazete, radyo ve televizyonunda çalışarak aylık ortalama 200 lira maaş alıyorlar.

Erzurum Ajans-Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde öğrenim gören 23 şanslı öğrenci hem okuyor, hem de okulun radyo, televizyon ve gazetesinde çalışarak ayda ortalama 200 lira kazanıyor.

Nitelikli öğrencileri seçerek okudukları bölümde 12 ay çalıştırdıklarını söyleyen Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Önder Barlı, "Okuduğu bölümde çalışarak para kazanmak öğrencilerimiz için büyük bir şans. Böylece okul bitmeden mesleği tüm yönüyle öğreniyorlar. Harçlıklarını da çıkararak ailelerine yük olmuyorlar. Ayrıca öğrencilerin sağlık sigorta primleri de yatırılıyor" dedi.

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesinde faaliyet gösteren Atatürk Üniversitesi Televizyonu, Radyo Üniversite ve Atatürk İletişim Gazetesi, öğrenciler için hem eğitim imkanı sağlıyor hem de bütçelerine katkı sağlıyor.
Fakülte bünyesinde bulunan televizyon ve radyonun 24 saat, gazetenin ise aylık olarak yayın yaptığını belirten Dekan Prof. Dr. Barlı, "Bu ünitelerimizde 23 öğrenci akitli olarak çalışıyor. Öğrencilerimize sağlık sigortalarının yanı sıra belli bir ücret veriliyor. Bu öğrencilerimizi hiçbir yerden burs almayan ve yetenekli öğrenciler arasından belirledik. Burada hem mesleğin inceliklerini öğreniyor, hem de eğitim bütçelerine katkı alabiliyorlar" diye konuştu.

Gazetecilik Bölümü 4. sınıf öğrencisi Ayşe Güryan, "Haber merkezinde editör olarak görev yapıyorum. Yani haberin mutfağındayım. Buradan aldığım maaş sayesinde aileme hiç yük olmuyorum" diye konuştu. (Kaynak:Palandöken)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.