Türkiye Haber Girişi : 14 Kasım 2015 09:30

Paris kana bulandı: en az 160 ölü

Paris kana bulandı: en az 160 ölü
Fransa'da meydana gelen silahlı saldırı ve patlamalar ülkeyi kana buladı.

Erzurumajans-Paris'te eşzamanlı 6 silahlı ve 3 bombalı saldırı gerçekleşti. Makineli tüfekli saldırganların Suriye ile ilgili sloganlar attığı belirtildi. Saldırılarda en az 160 kişi yaşamını yitirdi. Saldırılardan sonra Fransa'da olağanüstü hal ilan edildi. Sınırların kapatıldığı açıklandı.


Paris'in doğusunda bir restoranda ve bir konser salonunda iki ayrı silahlı saldırı gerçekleşti. Ayrıca Fransa-Almanya dostluk maçının oynanmakta olduğu Stade de France'ın yakınlarında iki ayrı patlama meydana geldi. Paris'in 10. bölgesinde yer alan Le Petit Cambodge adlı restorana dışarıdan ateş açıldı. Polisin olay yerine ulaştığı ve çatışmada çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bildirildi.


REUTERS: REHİNELERİN 87'Sİ VURULDU


Paris belediyesinden bir yetkilinin Reuters'a verdiği bilgiye göre, dört saldırgan en az 87 genci vurarak öldürdü. Ardından terörle mücadele ekipleri operasyon düzenleyerek binaya girdi, saldırganlar da üzerlerindeki patlayıcıları infilak ettirdi ve can kaybı 100'ü buldu. Bataclan konser salonu, Ocak ayında terör saldırısına uğrayan karikatür dergisi Charlie Hebdo'nun eski ofisine sadece 200 metre uzaklıkta bulunuyor.



İKİ KİŞİ SİLAHLA SALDIRDI

Restorandaki saldırıyla yaklaşık aynı zamanda yine Paris'in doğusunda 11. bölgede yer alan Bataclan adlı konser salonunda da ateş açıldığı kaydedildi. Fransız haber kanalı iTele konser salonunda iki kişinin ateş açtığını açıkladı. Polis güvenlik nedeniyle çevredeki restoranları boşalttı. Saldırganların elinde makineli tüfek olduğu belirtildi.


564660ef0f254455dcd1e22e-001.jpg


100 REHİNE ÖLDÜRÜLDÜ


BBC'nin aktardığına göre Bataclan Konser Salonu'nda en az 100 kişi rehin alındı. Konser salonunun geçen yıl saldırıya uğrayan Charlie Hebdo'ya 200 metre uzaklıkta olduğu öğrenildi.


Konser salonuna düzenlenen operasyonda iki saldırgan etkisiz hale getirildi. AFP polis kaynaklarından aldığı bilgiye dayanarak salondaki 100'den fazla rehinin öldürüldüğünü açıkladı.


Stade de France yakınlarında da iki patlama meydana geldiği aktarıldı. Patlamanın olduğu sırada Fransa ile Almanya arasında oynanan Euro 2016 hazırlık maçının oynandığı Stade de France'de Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande da bulunuyordu.


Hollande özel ekiplerce stattan uzaklaştırıldı. Taraftarların uzun süre stattan çıkmalarına izin verilmedi.


5646dac50f25445de423a6c9.jpg


BÖLGE BOŞALTILDI


Fransa Futbol Federasyonu Başkanı stat girişinde ilk patlamada en az üç kişinin öldüğünü birçok kişinin yaralandığını, ikinci saldırıda ise bir saldırganın öldüğünü açıkladı. Canlı bomba olduğu açıklanan teröristin maça girmeye çalıştığı, başarılı olamayınca da bombayı patlattığı öne sürüldü. 


Saldırıların olduğu noktalarda güvenlik önlemleri artırıldı. Saldırıların gerçekleştiği bölgede kafe ve restoranlar boşaltıldı.


5646da820f25445de423a6c5.jpg


STATTAN ÇIKAMADILAR


Fransa Futbol Federasyonu Başkanı Noel Le Graet, Fransa ile Almanya arasındaki hazırlık maçının oynandığı sırada Stade de France'ın girişinde gerçekleşen patlamada 3 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Taraftarlar saatlerce statta tutuldu.


fft16_mf6280433.jpeg


FRANSA'DA OLAĞANÜSTÜ HAL İLAN EDİLDİ


Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'ın açıklamasına göre Fransa'daki saldırıların ardından ülke genelinde olağanüstü hal ilan edildi. Bütün sınırlar kapatıldı. Bu durum Fransa'da ikinci dünya savaşından sonra ilk kez oluyor.


Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'ın açıklamasına göre Fransa'daki saldırıların ardından ülke genelinde olağanüstü hal ilan edildi. Bütün sınırlar kapatıldı.


Cumhurbaşkanı Hollande açıklamasında "Görülmemiş bir terör saldırısı. Onlarca ölü var, Fransa'nın bütün sınırları kapatıldı. Caddeler ve sokaklar ikinci bir emre kadar kapatıldı. Olağanüstü hal ilan ediyoruz." dedi.


Fransa'da ikinci dünya savaşından sonra  ilk kez olağanüstü hal edildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.