Türkiye Haber Girişi : 17 Temmuz 2016 22:15

Paşalar Kocatepe'de bir arada!

Paşalar Kocatepe'de bir arada!
Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanları Kocatepe'deki cenaze töreninde, darbe girişimi sonrası ilk kez birlikte görüntülendi.

komutanlar cenazede ortaya çıktı

15 Temmuz Darbe girişiminde darbecilerin havadan bombaladığı Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Merkezi'nde şehit düşen polislerin ve çatışmalarda şehit düşen askerlerin cenaze namazları Kocatepe Camii'nde kılındı.

foto: zekeriya albayrak

Foto: Zekeriya ALBAYRAK

Törene Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Cenaze törenine Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak,  Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile bakanlar, milletvekilleri, üst düzey bürokratlar ile çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez kıldırdı. Vatandaşlar, cenaze namazı öncesi ve sonrası "İdam isteriz" diye slogan attı.

foto: zekeriya albayrak

Foto: Zekeriya ALBAYRAK

2'Sİ DÜĞÜNDE REHİN ALINMIŞTI

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal darbeciler tarafından ihanet planı başlatılmadan önce İstanbul'daki bir düğünde gözaltına alınmıştı. Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi'nin de Ankara'daki bir düğün çıkışında rehin alındığı ortaya çıkmıştı. Kara Kuvvetleri Komutanı Salih Zeki Çolak ile Deniz Kuvvetleri Komutanı Bülent Bostanoğlu'ndan da darbe girişiminden beri haber alınamıyordu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.