İlçeler Haber Girişi : 28 Kasım 2011 17:20

Pasinler`de bir çocuk çatapat`tan zehirlendi

Pasinler`de bir çocuk çatapat`tan zehirlendi
Geçtiğimiz Kurban Bayramında oynadığı çatapatı yutarken hayatını kaybeden Batmanlı Furkan Bülbül’ün ölümünden sonra, tıp dünyası çatapatların yasaklanması için kampanya başlatırken bir çatapat zehirlenmesi vakası da Erzurum’un Pasinler ilçesin
Erzurum Ajans-Geçtiğimiz Kurban Bayramında oynadığı çatapatı yutarken hayatını kaybeden Batmanlı Furkan Bülbül’ün ölümünden sonra, tıp dünyası çatapatların yasaklanması için kampanya başlatırken bir çatapat zehirlenmesi vakası da Erzurum’un Pasinler ilçesinde meydana geldi. Çatapat yutan küçük çocuk hastanede ölümle pençeleşiyor.

Edinilen bilgiye göre, Pasinler ilçesinde dün saat 16. 20 sıralarında çatapat yutan H. Y. B., isimli küçük çocuk, fenalaşması üzerine ailesi tarafından Pasinler Devlet Hastanesine kaldırıldı. Hastanede yapılan kontrolün ardından H. Y. B., hayati tehlike kaydıyla Erzurum Bölge Eğitim Araştırma Hastanesine sevk edildi. Hastanede ölümle pençeleşen H. Y. B., gözetim altında tutuluyor.

ÇATAPAT ÖLÜMLERİNDE ÜRKÜTEN ARTIŞ

Sert bir zemine sürtüldüğünde kıvılcım çıkartan ‘çatapat’ isimli kimyasal oyun malzemesinden ölümle sonuçlanan zehirlenme vakalarındaki artış ürkütüyor.
Çatapattan ölümlerin artması Sağlık Bakanlığı’nı harekete geçirdi. Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü yetkilileri, çatapatın çocuklara satışı, üretimi ve yurtdışından ithalinin yasaklanması için 2007’de İçişleri ve Sanayi Bakanlığı nezdinde çalışma yürüttüklerini belirtti.
Ç
atapatın içerisinde kara barut ve sarı fosfor olduğunu ifade eden yetkililer, bunun küçücük taneciklerinin bile yutulması durumunda karaciğer yetmezliğine yol açtığını belirtiler. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.