Bölge Haber Girişi : 08 Eylül 2011 12:12

Pasinler'de gıda denetimi!..

Pasinler'de gıda denetimi!..
Erzurum'un Pasinler İlçe Gıda, Tarım ve Havyacılık Müdürlüğü gıda denetçileri tarafından gıda üretim ve satış yerlerine yapılan denetimler sürdürülüyor.

Erzurum Ajans-Erzurum’un Pasinler İlçe Gıda, Tarım ve Havyacılık Müdürlüğü gıda denetçileri tarafından gıda üretim ve satış yerlerine yapılan denetimler sürdürülüyor.

Ramazan ayı sonrasında da yoğunlaştırılarak devam eden denetimlerde Gıda satış işletmelerinde ürünlerin etiket bilgileri, son kullanma tarihleri, asgari teknik ve hijyenik şartlar inceleniyor.

Pasinler İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dilek Kara, görülen aksaklıklar konusunda uyarı ve bilgilendirmelerin yapıldığını, bir sonraki denetlemelerde uyarıları dikkate almayan esnaf ve üreticilere cezai işlemin yapılacağını söyledi. Kara, ayrıca denetlemeler esnasında 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri Bitki Sağlığı Gıda ve Yem Kanunu hakkında işletme sahiplerine çeşitli bilgilerinde uzman yetkililer tarafından verildiğini ifade etti.

Dilek Kara, toplum sağlığı için İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak yetkileri ölçüsünde denetimlerin sıklaştırılarak yapılacağını söyledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.