Bölge Haber Girişi : 27 Haziran 2010 15:19

Pasinler'de karakucak güreşleri başladı!..

Pasinler'de karakucak güreşleri başladı!..
Erzurumun Pasinler ilçesinde geleneksel olarak her yıl yapılan Pasinler 7 hafta karakucak güreşleri başladı.

Erzurum Ajans-Erzurum’un Pasinler ilçesinde geleneksel olarak her yıl yapılan “Pasinler 7 hafta karakucak güreşleri” başladı.
Pasinler ilçesinde uzun yıllardan beri günümüze kadar geleneksel olarak süre gelen “Pasinler 7 hafta karakucak güreşleri” ilçe açık stadyumda ilçe kaymakamı Zekai Erdem’in güreş ağası olmasıyla başladı. 7 hafta sürecek olan karakucak güreşlerinin ilk haftasında ilçeden ve yöre ilçelerden gelen davetlilerin ve güreşçilerin yoğun ilgisiyle 30 ile 80 kilolar arasında 120 güreşçiyle güreşler yapıldı.
Pasinler 7 hafta karakucak güreşlerini organize eden Pasinlerspor güreş antrenörü Aslan Sertoğlu, açılış konuşmasında Pasinler 7 hafta karakucak güreşlerine gösterilen ilgi ve alakadan dolayı başta ilçe kaymakamı Zekai Erdem’e sonsuz teşekkür etti. Sertoğlu, ayrıca Pasinler 7 hafta karakucak güreşlerinde yetişen bir çok pehlivanlarının olduğunu ve Güreş Türk Milli takımının iskeletini oluşturduğunu belirterek, Genç büyüklerde Murat Atmaca, Genç Millilerde Nasrullah Baysal, Genç Yıldızlarda Yaşar Sefil gibi güreş antrenörlerin kendi meydanlarında güreş tutarak büyük başarılara imza attıklarını ifade etti.
Pasinler 7 hafta karakucak güreşlerine İlçe Kaymakamı Zekai Erdem, Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu, Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Musa Özgül, İlçe Emniyet Müdürü Ertan Nezihi Turan Pasinlerspor Kulüp Başkanı ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mennan Dölekli ve çok sayıda davetli katıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.