Spor Haber Girişi : 08 Temmuz 2012 12:00

Pasinler'de karakucak güreşleri sona erdi

Pasinler'de karakucak güreşleri sona erdi
Pasinler ilçesinde her yıl geleneksel olarak sürdürülen 7 Hafta Karakucak Güreşlerinin son haftasında büyük bir heyecan yaşandı.
Erzurum Ajans-Pasinler ilçesinde her yıl geleneksel olarak sürdürülen 7 Hafta Karakucak Güreşlerinin son haftasında büyük bir heyecan yaşandı.
Erzurum Pasinler’de Cumhuriyetin kuruluş yıllarından günümüze kadar her yıl geleneksel olarak yapılan ve yedi hafta süren 7 hafta karakucak güreşleri hafta sonu yapılan güreşlerle son buldu. 30 kilo ile 90 kilo ve baş güreşçilerin çıktığı güreşlere yaklaşık 400'ün üzerinde güreşçi yarıştı.
Pasinler 7 Hafta Karakucak Güreşleri son haftasında da yine ilçe stadyumunda saat 08.00 ile 10.00 arası yapılan tartılar da güreşçilere en fazla 1 kilogram tolerans tanındı. 7. ve son haftasında güreşlerin cazgırlığını ise Fuat Özbay yaptı. 7 Hafta güreşlerine ülke genelinde milli güreşçilerin yanı sıra pek çok ilden katılım gerçekleşti. Türkiye Karakucak Nizamnamesine göre yapılan güreşler büyük bir ilgi gördü.
7 Hafta Karakucak Güreşleri Tertip Komite İdarecisi Aslan Sertoğlu’nun Er Meydanında söylediği oğul şiiri güreşlere ayrı bir atmosfer kattı. 7. Haftanın ağalığını ise Pasinler Emin Prefabrik sahibi Zümrüt Soslu yaptı. Ata sporu olan güreşe firmalarının da güçleri nispetinde destekte bulunduklarını söyleyen Soslu, güzel organizasyonlarla bugüne gelen 7 hafta güreşlerine gerek maddi, gerekse de manevi desteklerinin süreceğini ifade etti.
Pasinler 7 Hafta Karakucak Güreşlerinde son hafta da baş pehlivan Mehmet Bölükbaşı olurken, güreşleri Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintımar, Pasinler Kaymakamı Cihangir Güler, Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu ve çok sayıda güreş sever izledi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.