İlçeler Haber Girişi : 01 Nisan 2013 12:59

Pasinler'de Kuran ziyafeti ve binbir hatim

Pasinler'de Kuran ziyafeti ve binbir hatim
Erzurum'un Pasinler İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Pasinler şubesinin ortaklaşa olarak düzenlediği Kuran-ı Kerim ziyafeti ve Bin Bir hatim duası programına ilçe halkı büyük ilgi gösterdi.
Erzurumajans-Erzurum'un Pasinler İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Pasinler şubesinin ortaklaşa olarak düzenlediği Kuran-ı Kerim ziyafeti ve Bin Bir hatim duası programına ilçe halkı büyük ilgi gösterdi.

Sabahın erken saatlerinde ilçe kapalı spor salonuna akın eden Pasinlerliler, Pasinler ilçe Müftülüğü tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl 4. düzenlenen "Kuran-ı Kerim ziyafeti ve Binbir Hatim Duası" programını salon kapasitesinin yaklaşık 2 katı davetli izledi.

Pasinler İlçe Müftüsü Selim Yazıcı programda yaptığı konuşmada Kuran-ı Kerim'in önemine değindi. Yazıcı, "Pasinler İlçe Müftülüğü olarak göreve geldikleri günde ilçede 7 olan kursunu bu milletin azmi ve desteğiyle 25'e çıkarttıklarını, yine böyle güzel desteklerin olduğu süre içerisinde amaçlarının 56 köy ve ilçenin bütün mahallelerinde Kur'an Kursları açacaklarını, Pasinler ilçe müftülüğünün vatandaşlara din hizmetini sunan aktif bir kurumdur." dedi.

Programda ilk olarak Kuran-ı Kerim tilavetini İstanbul Osman ağa camii imam hatibi Yaşar Cuhadar gerçekleştirdi. Ardından Ankara Kurtuluş Camii İmam Hatibi Mehmet Atıcı, İstanbul Süleymaniye Camii İmam Hatibi Ekrem Nalbant ve İstanbul Fatih Camii İmam Hatibi Osman Şahin, kıraatlerini gerçekleştirdi.

Programda ayrıca Ankara Kurtuluş Camii İmam Hatibi ve Türkiye 2. Hafız Mehmet Atıcı ile Erzurum Muhammet Zait Koktu Camii müezzini kayyımı Veyis Ağsakallı'nın birlikte okudukları ezan davetlilerce çok beğeni topladı.

Pasinler Kaymakamı Cihagir Güler, Pasinler İlçe Müftüsü Selim Yazıcı ve Pasinler İlçe Emniyet Müdürü Şaban Beşer tarafından hafızlığını bitiren ve icazet alan 5 hafıza ödüller verildi.

Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü İsmail Akbulut'un yaptığı dua ile son bulan programa Pasinler Kaymakamı Cihangir Güler, Tortum Müftüsü Celal Büyük, Pasinler İlçe Emniyet Müdürü Şaban Beşer, İlçe Milli Eğitim Müdürü İmran Taşbaşı, Pasinler İlçe Yazı İşleri Müdürü Sedat Kavut ve binlerce vatandaş katıldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Mökkem dadaş 01 Ocak 1970 02:00

    Butür programları genelde Anadolu Gençlik Derneği yapıyordu. Sanırım Diyanet üzerinde baya etkileri var 250 bin şehide 250bin hatimin ardından kuran ziyafeti programınıda taklit etmeye başladılar. Allah razı olsun.