İlçeler Haber Girişi : 13 Mart 2013 14:25

Pasinler'de kurtuluş coşkusu

Pasinler'de kurtuluş coşkusu
Erzurum'un Pasinler ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümü düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı.
Erzurumajans-Erzurum'un Pasinler ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümü düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı.

Erzurum'un Pasinler ilçesi düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü kutlamaları büyük bir coşkuyla kutlandı. Kutlamalarda yeni yönetmelik gereği Atatürk büstüne çelenk konulmazken, resmigeçit törenin olmadı. Kutlama programı cumhuriyet caddesi heykel mevkiinde yapıldı. Program İlçe Kaymakamı Cihangir Güler, Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu ve Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Yunus Baysal'ın halkın bayramını kutlamasıyla başladı.

95. yıldönümü etkinlikleri kapsamında günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu, 95 yıl önce bu toprakları savunma adına şehit düşenleri rahmet, şükran ve minnetle anıyorum dedi.

95. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen törende okul öğrencileri tarafından şiirler ve kompozisyonlar okundu. İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü erkek ve kadın barları gösterileri törene gelen vatandaşlarca büyük alkış aldı. Pasinler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı müzik öğretmenleri tarafından halk konseri düzenlendi. Halk konserinde vatandaşlar söylenen türkü ve şarkılar eşliğinde oyunlar oynadılar.
95. yıl dönümü törenleri ilçedeki dernekler ve esnafın araçlarının geçişiyle son buldu. Programa Pasinler Kaymakamı Cihangir Güler, Pasinler Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı, Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu, Bosna Hersek Ankara Büyükelçisi Sabit Subafiç, Saadet Partisi Erzurum İl Başkanı Faik Çalık, siyasi parti içe başkanları, sivil toplum kuruluşları başkanları, kamu kurum amirleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.