Erzurum Haber Girişi : 05 Haziran 2016 18:02

Pelit Meydanı'nda estetiksel harikalar

Pelit Meydanı'nda estetiksel harikalar
Erzurum'un en eski yerleşim yerlerinden biri olan Pelit Meydanı, estetiksel düzenleme ile muhteşem bir görünüme kavuştu.
Erzurumajans-Erzurum'un en eski yerleşim yerlerinden biri olan Pelit Meydanı, estetiksel düzenleme ile muhteşem bir görünüme kavuştu. 

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in talimatıyla harekete geçen Büyükşehir'in mimar ve mühendisleri, meydanı bütün hatlarıyla yeniden bakım ve onarımdan geçirerek yerleşim yerini daha prestijli bir hale getirdi. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Pelit Meydanı'nda yapılan çalışmaları şöyle özetledi: "Pelit Meydanı'nda 16 adet binanın cephe sağlıklaştırması, sıva, raspa ve tamiratları yapılarak, pencere kenarlarına dekor çerçeve yapıldı. Aynı zamanda dış cephe boyaları ve 13 işyeri vitrin cephesi boyandı. 25 işyerinin vitrin cephesi ise temizlendi. Meydandaki yeşil alan içerisinde bulunan taş çeşmenin üzerindeki yazı ve boyalar 'sulu kumlama' yöntemiyle temizlendi. Taş dokuya uygun bakır musluklar takılarak çeşmenin restorasyonu yapıldı. Binaların çatı altlarına lambriler takıldı ve kırılmış cam cephelerin camları yenilendi. Bina yüzeyinde bulunan dağınık kablo ve anten sistemleri toplanarak kanal içerisine alındı." 

PELİT MEYDANI'NIN ÇEHRESİ DEĞİŞTİ

Başkan Sekmen, çevre sakinlerinin söz konusu yere Prestij Cadde uygulaması talebinde bulunduğunu ve isteğin yerine getirildiğini ifade etti. Sekmen, şöyle devam etti: "Meydanda estetiksel bir düzenleme yapıldı. Meydan, yeni teknoloji LED armatürlerle aydınlatıldı, aynı zamanda aydınlatma direklerine LED süslemeler yapıldı. Çeşme etrafındaki çam ağaçlarına 'Yeşil ağaç aydınlatması' yapılarak meydanın estetik görselliği artırıldı. Yaya kaldırımı üzerinde bulunan elektrik ve telefon dağıtım kutularının yayaları engellemeyecek şekilde yerleri değiştirildi. Meydanda 780 metrekare andezit kaplama ve 590 metre andezit bordür döşemesi yapıldı. Yağmursuyu hattı olarak; çapı 400'lük 241 metre ana hat ve 200'lük 81 metre toplayıcı hat döşendi. Ayrıca 842 ton bitümlü asfalt serimi yapıldı. Yine meydanda 150 metreküp toprak dolgusu, 550 metrekare hazır rulo çim serimi, 10 adet mavi ladin, 85 adet çeşitli türlerde çalı dikimi gerçekleştirildi."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.