Bölge Haber Girişi : 21 Nisan 2011 01:05

Pınar Sağ'ın yeni albümü çıktı!...

Pınar Sağ'ın yeni albümü çıktı!...
Arif Sağ'ın gelini Pınar Sağ'ın yeni albümü ''Mavi Bir Düş'' düzenlenen gece ile tanıtıldı.
Erzurum Ajans-Türk halk müziği sanatçısı Pınar Sağ'ın yeni albümü "Mavi Bir Düş"ün tanıtım gecesi önceki akşam Kadıköy Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlenen geceyle gerçekleştirildi.

ÜNLÜ YAĞMURU

Sunuculuğunu İlknur Kaplan'ın gerçekleştirdiği geceye Sağ'ın eşi Tolga Sağ, sanatçı Arif Sağ, Suavi, Erdal Erzincan, Mercan Erzincan, Arzu, Abidin Biter, Kutsal Evcimen, İsmail İlknur, İlkay Akkaya, Sebahat Aslan, Grup Turnalar'dan Çiğdem, Grup Munzur, Şahin Aydın, İber Müzik ortakları Emre Saltık, İbrahim Yılmaz ve Mustafa Kaçmaz, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğretim üyesi Ali Yılmaz, yazar-şair Ruhan Mavruk, Tekel işçileri, direnişteki Casper işçileri, PTT işçileri, Üniversite Kollektif Öğrenci grubu, Solcu Liseliler, Tutuklu Hükümlü Aileleleri Yardımlaşma Derneği (TAYAD), Tohum Kültür Merkezi, Yüz Çicek Kültür Merkezi, Pirsultan Abdal Kültür Derneği üyeleri, Erzurum Aşkale Ocaklı Köyü Derneği, Dersim Dernekleri Federasyonu (DEDEF), Kangal Dernekleri Federasyonu, Cumartesi Anneleri, Çağdaş Hukukçular Derneği, Munzur Çevre Derneği, TKP, Nazım Hikmet Kültürevi üyeleri, Şişli Belediye Özel Kalem Müdürü Abdülkadir Sezgin ile çok sayıda kişi katıldı.

SAĞ'IN 3. ALBÜMÜ

Etkinliğe katılamayan tiyatro sanatçısı Müjdat Gezen, oyuncu ve siyasetçi Berhan Şimşek ve Ozan Emekçi birer mesaj gönderdi. Gecede konuşan Pınar Sağ, her zaman ezilenlerden yana olduğunu ve albümünü de ezilen halklara, cezaevlerinde bulunan düşünce suçlularına adadığını söyledi.

HAPİS CEZASI ALMIŞTI

Sağ, Mavi Bir Düş'ün üçüncü albüm çalışması olduğunu anımsatarak "İnsanların düşüncesinden dolayı cezaevinde olması büyük bir ayıptır. Mavi Bir Düş'ü cezaevlerinde olan, aynı göğün, aynı mavinin, aynı umudun altında olan tüm siyasi tutuklulara, özgürlüğe kanat çırpanlara adadım. Özgürlük hepimizin umududur" dedi. Terör örgütü propagandası yaptığı iddiasıyla 10 ay hapis cezasına çarptırılan ve temyize başvuran Pınar Sağ "Bizler ülkemizi çok seviyoruz, renk, dil, din, ırk ayrımı yapmadan işçi, köylü, emekçi, memur, bu ülkenin aydınlık günlerine inanıyoruz" diye konuştu.

İber Müzik Ortaklarından Mustafa Kaçmaz, müzik dünyasının zor ve sıkıntılı bir sektör olduğunu belirterek "Bu güzel yolda, mavi Bir düş adlı albümde Pınar'a yolun açık olsun diyorum. Bu yolda her zaman yanındayız" dedi. TAYAD Başkanı Mehmet Güvel de "Direnerek üreten,üreterek direnen devrimci tutsakların selam ve sevgilerini getirdim. Biz Pınar Sağ'ın her zaman yanındayız, biliyoruz ki o da bizim yanımızda" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Sağ'a, cezaevinde bulunan tutuklu ve hükümlülerin yaptığı el yapımı maket Galata Kulesi hediye edildi. Gecede, Pınar Sağ'ın dostları ve arkaşları, özgürlüğün güvercinler bulunan ve "Türkülerin Pınarı" yazan pastayı Sağ ile birlikte kesti.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.