Erzurum Haber Girişi : 09 Mayıs 2014 12:26

Pirano korsanları!

Pirano korsanları!
5 kuruş harcamadan, 5 kitap okumamış adamların gözümüze baka baka bir kente kitap okutma öyküsü(!)
Erzurumajans-5 kuruş harcamadan, 5 kitap okumamış adamların gözümüze baka baka bir kente kitap okutma öyküsü(!)

Erzurum Valiliği ve TÜMSiAD'ın geçtiğimiz ay Yakutiye  Medresesi önünde kurduğu çadırlar içerisinde düzenlenen kitap fuarını yaklaşık 150 bin kişi ziyaret etmiş, 80 yayınevi katılmış. Ama ceplerinden 5 kuruş harcamadan 150 bin kişiye kitap okuttuklarını iddia edenler;  yine o binlerce  kitap sevdasının ceplerinden aldıkları ile  yayınladıkları bir broşürde  yer almak için üks deri koltukları, süslü fotoğrafları ve danışmanlarına yazdırdıkları üç-beş cümle ile birbirlerine 'teşekkür ' yarışına girmişler.

BAŞTA  kentin valisi olmak üzere tümyöneticileri, rektörleri,  iş dünyasının temsilcileri,  adam başı (hediye edilenler hariç) 5 kitap almadıkları ve ceplerinden 5 kuruş harcama-dıkları fuarın öyle bir reklamını yapmışlar ki, elinize aldığınız o lüks broşürün içine Sezen Aksu'nun bir şarkısından esilenerek sazan gibi atlamışlar, atlamasına da; Erzurum'a kitap okutan bu cengaverlerin hiç birisinin elinde kitap yok. O milyarlık broşürün tek kitaplı  fotoğrafı ise 'Pirano Korsanları'nın Çalınan Yatı'nı okuyan bir çocuk...
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.